150 SUDIONIKA

Završena IDC-eva konferencija o IT sigurnosti

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.05.2012 15:55
  • Objavljeno 10.05.2012 u 15:31
IDC

IDC

Izvor: Promo fotografije / Autor: IDC

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera; HP Hrvatska, APC, Fortinet, Qualys, T-HT, Check Point Software Technologies, S&T Hrvatska, Arrow ECS, Borea te Microsoft Hrvatska završena je jubilarna deseta konferencija na temu IT sigurnosti i podatkovnih centara

Konferenciji na temu IT sigurnosti i podatkovnih centara. Na konferenciji koja je održana u zagrebačkom hotelu Antunović prisustvovalo je oko stopedeset krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.

Roadshow je otvorio Boris Žitnik, Direktor IDC Adriaticsa, koji je naglasio: 'Prema našim istraživanjima, tržište softvera za sigurnost informatičkih sustava lani je u Hrvatskoj doseglo vrijednost od 12,76 milijuna dolara, što najbolje pokazuje da i domaće tvrtke vode računa o sigurnosti IT sustava. Na današnjoj, jubilarnoj desetoj konferenciji po redu, svjedočili smo najnovijim dostignućima vodećih svjetskih i domaćih kompanija na temu virtualizacije, virtualnih ureda i računarstva u oblaku, koja će vjerujem zaživjeti u hrvatskim tvrtkama.'

Predavanja je otvorio Mark Child iz IDC-a na temu IT sigurnosnih strategija i kompleksnih okruženja i izazova kao ubrzane mobilnosti i velikih količina podataka. Nakon Childa s predavanjima je nastavio Nenad Marjanović iz HP-a koji se osvrnuo na različite modele isporuke usluga u oblaku, poput infrastrukture ili softvera kao usluge (IaaS i PaaS).

HT-ov predavač Nikola Prib koncentrirao se na sigurnost "cloud" poslovnih rješenja i uštede vremena na temelju virtualizacije. Marek Skalicky iz Qualysa govorio je o automatizaciji upravljanja i usklađenosti procesa koja obuhvaćaju javne i privatne oblake. Check Point-ov govornik Daniel Šafar predstavio je rješenja 3D sigurnosti, dok se Ratko Mutavdžić iz Microsofta koncentrirao na budućnost podatkovnih centara.

Nino Kovačić osvrnuo se na projektiranje i izvođenje APC-evih podatkovnih centara, a Adrian Danciu iz Fortineta na mrežnu sigurnost osjetljivih podataka. Franjo Rebac iz S&T Hrvatska zatvorio je konferenciju temom konsolidacije sigurnosne infrastrukture uz visoku dostupnost, jednostavnu upravljivost i smanjenje troškova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi