OSIM U SAD-U

Zavladala je tišina, Apple i Samsung su zakopali ratne sjekire

  • Autor: J.D./AP
  • Zadnja izmjena 07.08.2014 12:23
  • Objavljeno 07.08.2014 u 12:23
samsung apple

samsung apple

Izvor: Screenshot / Autor: Gadgeterija

Samsung Electronics i Apple su okončali sve patentne tužbe van SAD-a, nakon trogodišnjeg patentnog rata kojem se nije nazirao kraj. Ipak, niti jedna od kompanija nije omogućila licenciranje patenata

'Samsung i Apple su dogovorili kako će se od svih postojećih sudskih procesa van SAD-a odustati. Ovaj sporazum ne uključuje nikakve dogovore o licenciranju patenata, a obje kompanije će nastaviti patentne parnice u američkim sudovima', stoji u priopćenju Samsunga.

Procesi koji se trenutno vode u sudovima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Južnoj Koreji, Japanu i Australiji će biti prekinuti, čime će se uštedjeti značajni resursi obje kompanije. Iako se čini kako je ratna sjekira trajno zakopana, kako su se nadali analitičari, stvar još uvijek bukti u SAD-u, premda još uvijek postoji nada kako će biti postignut dogovor o međusobnom licenciranju patenata.

Sve je počelo još 2011. godine, kada je Apple optužio južnokorejsku kompaniju da je 'besramno kopirala iPhone', a Samsung je odgovarao protutužbama da su u Appleu krali mobilne tehnologije te kompanije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!