MODERNIZIRALI SE

Zagrebački taksisti primat će narudžbe - tabletom

05.12.2012 u 21:11

Bionic
Reading

Taksiste najvećeg taksi prijevoznika u metropoli dispečerski sustav će pomoću tableta najkraćim putem navoditi do klijenta. Softver je razvio HT

Više od tisuću autotaksi prijevoznika iz Radio Taksija Zagreb u svojim vozilima od sad imaju tablet računala Huawei MediaPad 7 Lite i aplikaciju InTaxi, koju je udruženje razvilo u suradnji s Hrvatskim telekomom.

To zasad jedinstveno rješenje zamijenit će glasovnu komunikaciju s dispečerskim centrom, koja će biti zadržana kao pričuvno rješenje.

Zahvaljujući istovremenom ulaganju u dispečerski centar, u udruzi Radio Taksi Zagreb očekuju kako će značajno povećati protočnost poziva klijenata te time brže i kvalitetnije ispunjavati njihove zahtjeve, odnosno povećati broj taksi vožnji.

Zagrepčani će i dalje naručivati svoje vožnje pozivom u dispečerski centar, a sustav će zatim poslati poruku na Huaweijev tablet u najbliže raspoloživo taksi vozilo, a sustav navigacije usmjeravat će vozača najkraćim putem do adrese klijenta.

'Modernizacija poslovanja bila je potrebna zbog iznimnog povećanja zahtjeva za korištenjem njihovih usluga, što je izravna posljedica smanjenja cijena autotaksi prijevoza u posljednjih godinu dana u Zagrebu.

Sretni smo što u izazovnom gospodarskom okruženju možemo iz vlastitih prihoda uložiti nekoliko milijuna kuna radi unapređenja kvalitete naših usluga.

U suradnji s HT-om izabrali smo aplikaciju koja je rješenje hrvatskih stručnjaka te i na taj način doprinijeli razvoju gospodarstva', rekao je Željko Petković, predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika Grada Zagreba.

Jedna od funkcionalnosti aplikacije je i prepoznavanje fiksnih telefonskih brojeva s kojih je ranije naručivana vožnja. Sustav će biti u mogućnosti prepoznati takve pozive te ih preusmjeriti na automatsko naručivanje, bez razgovora s operaterom u dispečerskom centru. Vrijeme od poziva do dolaska taksi vozila na adresu bit će višestruko kraće, ističu u udruženju Radio Taxi.

Klijenti će vrlo brzo moći naručiti vožnje uz pomoć aplikacije na pametnim telefonima.

'Sva istraživanja pokazuju da su tablet uređaji iznimno prihvaćeni među korisnicima zbog odličnih funkcionalnosti koje nadmašuju uobičajene mogućnosti komunikacije, ali i da doprinose učinkovitijem poslovanju. Naša suradnja s HT-om i Radio Taksi Zagreb najbolji je domaći primjer iz prakse koji potvrđuje svjetske trendove', rekao je Dan Klepač, direktor Huawei Device Hrvatska.

'Ponudili smo cjelovitu uslugu - od partnerskog softverskog rješenja do Huaweijevog tableta iz naše ponude - te time još jednom pokazali kako imamo inovativna rješenja i za prilično specifične zahtjeve korisnika', rekao je Krunoslav Bodružić, voditelj poslovne prodaje u HT-u.