KONFERENCIJE

Zagreb domaćin skupa o informacijskoj sigurnosti

01.12.2016 u 07:06

Bionic
Reading

Tijekom konferencije 'Secure Croatia', najavljene za 15. prosinca, između ostalog će biti govora i o nacionalnoj strategiji kibernetičke sigurnosti

U zagrebačkom hotelu Sheraton u četvrtak, 15. prosinca, bit će održana konferencija o informacijskoj sigurnosti Secure Croatia, u organizaciji međunarodnog neprofitnog udruženja (ISC)

Cilj konferencije je osiguranje platforme za otvorene rasprave, umrežavanje i dijeljenje iskustava u svladavanju svakodnevnih izazova s kojima se suočavaju osobe zadužene za zaštitu tvrtki, vlada i organizacija u borbi protiv rastuće razine kibernetičkih opasnosti.

Uvodno predavanje održat će Vinko Kuculo, viši savjetnik u Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost Hrvatske i predstavnik Hrvatske u nekoliko odbora EU-a i NATO-a. Tema će biti nacionalna strategija kibernetičke sigurnosti.


Bit će govora o tome kako tvrtke izlaze na kraj sa zadovoljavanjem nove Opće uredbe EU o zaštiti podataka (rok za usklađivanje je svibanj 2018. godine), kako koristiti strojno učenje za kibernetičku obranu te koje taktike upotrijebiti za povećanje svijesti o sigurnosti i strateških pitanja za virtualne organizacije.

'Naša misija je uspostava platforme gdje će stručnjaci za informacijsku sigurnost moći učiti jedni od drugih kad će dijeliti svoja iskustva s radom u svijetu u kojem se opasnosti za organizacije mijenjaju brzim korakom', rekao je dr. Adrian Davis, CISSP, generalni direktor (ISC)² za područje regije EMEA.

'Prvi događaj udruženja (ISC)² o informacijskoj sigurnosti ikada održan u Hrvatskoj je prijeko potrebna prilika za ujedinjenjem lokalne zajednice vezanim uz ključna pitanja koja predstavljaju izazov ne samo organizacijama, već i našem društvu, a predstavlja i priliku za zajednički rad u budućnosti', rekla je Biljana Cerin, predsjednica udruženja (ISC) Croatia Chapter i direktorica tvrtke Ostendo Consulting.

Organizator konferencije je (ISC)², neprofitno udruženje certificiranih stručnjaka za informacijsku i softversku sigurnost diljem svijeta s više od 120 tisuća međunarodnih članova. Sudomaćin će biti Hrvatska gospodarska komora.