ZNANSTVENA KONFERENCIJA

Zagreb će biti domaćin EUROCON-a

07.05.2013 u 17:05

Bionic
Reading

Ekipa mladih znanstvenika sa zagrebačkog FER-a od 1. do 4. srpnja organizira konferenciju EUROCON 2013, jednu od vodećih svjetskih znanstvenih konferencija iz područja energetike, ICT-a i elektronike

IEEE EUROCON konferencija je s dugogodišnjom tradicijom okupljanja znanstvenika i stručnjaka iz znanosti, gospodarstva i regulatornih tijela koja se po prvi puta održava u Hrvatskoj.

Kroz godine EUROCON je postao prepoznatljiva konferencija iz područja elektrotehnike s golemim brojem sudionika. Godine 2011. EUROCON je održan u Lisabonu (Portugal), 2009. u St. Peterburgu (Rusija), a 2007. u Varšavi (Poljska). Zalaganjem i entuzijazmom organizatora, članova IEEE-a i mladih znanstvenika sa zagrebačkog FER-a, Zagrebu je pripala čast da 2013. nastavi ovu bogatu tradiciju.

Prema riječima prof. Igora Kuzle, predsjednika ovogodišnjeg izdanja EUROCON-a, u trenutku objavljivanja ovog teksta zaprimljeno je oko 450 radova (od čega preko 90 posto stranih autora), čime bi zagrebačko izdanje EUROCON-a moglo biti rekordno.

Usto, na konferenciji će gostovati veliki broj pozvanih predavača, svjetski poznatih imena iz svakog od područja konferencije. Zasad potvrđeni pozvani predavači su prof. Boutaba (Sveučilište Waterloo, Kanada) i prof. Reichl (Sveučilište Bretagne, Francuska) iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, prof. Messer (Sveučilište Tel Aviv, Izrael), prof. Moulin (Sveučilište Illinois, SAD) i prof. Yan (Sveučilište Kent, UK) iz područja sustava i procesnih signala te prof. Guerrero (Sveučilište Aalborg, Danska), prof. Kezunović (Sveučilište Teksas A&M, SAD), prof. Kirschen (Sveučilište Washington, SAD) i Mancarella (Sveučilište Manchester, UK) iz područja energetike.

Dolazak svjetskih stručnjaka u Zagreb rezultat je dugoročne suradnje na istraživačkim projektima te ponekad i osobnog prijateljstva članova organizacijskog odbora konferencije s navedenim profesorima. Ovakav događaj ujedno je prilika za ugovaranje suradnje i poslova za hrvatske znanstvenike i gospodarstvenike.

Konferencija će biti održana pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, Grada Zagreba i FER-a. Više informacija potražite na stranicama www.eurocon2013.org