NOVI TESTOVI

Windows Defender je bolja zaštita od gotovo pola konkurenata

28.01.2016 u 14:33

Bionic
Reading

Prije koju godinu Microsoft je i sam priznao kako je tadašnji integrirani softverski paket za zaštitu računala tek 'osnovnih mogućnosti'. Security Essentials je s vremenom preimenovan u Windows Defender za Windows 8 i Windows 10 operativne sustave, a čini se kako je danas itekako vrijedan komad zaštite od malicioznog koda za bilo koje računalo

Mnogi napredni korisnici duže vremena koriste zasebne alate za zaštitu računala, no u Microsoftu se trude uhvatiti korak s napastima - i to uspješno. Prema testiranju AV-Test Instituta, oni koji su 'ostali' tek s integriranom Defender zaštitom u Windows operativnim sustavima, ne trebaju imati mnogo straha.

Svaki od programa koje su testirali se mjeri po razini zaštite, učinku koji imaju na performanse računala te upotrebljivosti (koja računa lakoću korištenja te lažne 'pozitivne' rezultate). Svaka od ovih kategorija može imati do maksimalnih šest bodova za ukupan maksimalni rezultat od 18. I dok je Microsoftov alat prije koju godinu imao rezultate od 9,5, stvar se sada pomakla na 15,5 bodova - što je više i od mnogih zasebnih alata (poput ESET Smart Securityja 9.0).

Baš kao i uvijek, pored softvera za zaštitu, najjednostavnije je biti pažljiv u radu s računalom. Pune rezultate testova je moguće pronaći na izvornom linku.