UZ POMOĆ HP-a

Windows 7 predstavljen u Hrvatskoj

22.10.2009 u 16:57

Bionic
Reading

Microsoft je, zajedno s tvrtkom HP, danas u Muzeju grada Zagreba predstavio novi operativni sustav Windows 7. Okupljeni novinari imali su prilike isprobati novi OS na širokoj paleti novih HP-ovih prijenosnika

O novim HP-ovim prijenosnicima kojima je presica obilovala moći ćete čitati u zasebnom članku. Što se pak tiče Windowsa 7, o njima smo puno govorili u posljednje vrijeme, a kao što smo i očekivali od ovog prilično ispoliranog OS-a, sve je na prezentaciji radilo besprijekorno.

Microsoftovi i HP-ovi stručnjaci pokazali su neke najvažnije odlike Windowsa 7: brzo podizanje iz funkcije sleep, lakša i pametnija manipulacija prozorima, brži i dorađeniji grafički podsustav, nova verzija Internet Explorera (8), kao i mnoštvo korisnih sitnica, npr. dijeljenje multimedijalnih datoteka s drugim uređajima u mreži te korištenje internetskog radija. U Microsoftu su posebno ponosni na činjenicu da Windows 7 govori hrvatski jezik te je posve prilagođen hrvatskim korisnicima.

Ono što nikako nismo uspjeli doznati jest cijena, pa smo odgovor potražili na domaćem online IT dućanu Diskont24. Tamo je cijena 32-bitne OEM hrvatske verzije Windowsa 7 Professional 1.178,10 kuna za gotovinu, Home Premium verzija stoji 884,71 kuna, a Windows 7 Ultimate smo pronašli samo u engleskoj verziji, i to po cijeni od 1.686,18 kuna.

Onima koji žele prijeći na novi operativni sustav predlažemo da pročitaju naše tekstove Deset razloga za prelazak na Windows 7 te Pripremite računalo za Windowse 7.