MICROSOFT ZAKLJUČIO

Windows 7 nije uzrok problema s baterijama

09.02.2010 u 08:29

Bionic
Reading

Krajem prošlog tjedna pojavilo se nekoliko medijskih napisa koji su tvrdili da Microsoftov recentni operacijski sustav na pogrešan način interpretira stanje baterije ugrađene u prijenosnike. U Microsoftu odbacuju bilo kakvu vezu Windowsa 7 i spomenutog problema

Microsoft Windows 7 ima novu mogućnost koju dosad nismo vidjeli kod operacijskih sustava te kompanije. Novi Windowsi u stanju su prepoznati 'zdravlje' baterije ugrađene u prijenosnik te korisnika izvijestiti da je došlo vrijeme da se zamijeni novom.

Prošlog tjedna pojavili su se napisi na nekim forumima da Windows 7 izvještava da je kod određenih modela prijenosnika potrebno zamijeniti bateriju novom iako se radi o potpuno novim računalima.

Kako bilo, Microsoft je dosad šutio o tome, no nakon testiranja odlučio se oglasiti priopćenjem. Prema Microsoftovim saznanjima, za lažne izvještaje nisu krivi Windowsi, nego sami uređaji. Sustav preuzima podatak da je potrebno zamijeniti bateriju od hardverskih komponenti unutar računala koje Windowsima dojavljuje lažne podatke.

Microsoft je kontaktirao s proizvođačima spornih, neimenovanih prijenosnika da bi zajedničkim snagama otklonili ovaj problem koji se, kako ističu u Microsoftu, pojavljuje na izuzetno malom broju uređaja.