MANJE OD TRI GODINE

Windows 10 Mobile još nije ni stigao, a već znamo kada će prestati postojati

03.12.2015 u 09:56

Bionic
Reading

Vlasnici postojećih uređaja koje pokreće mobilna platforma Windows Phone s nestrpljenjem čekaju nadogradnje na verziju 10 Mobile, a koja je službeno krenula put njihovih uređaja sredinom prošlog mjeseca. Microsoft je sada objavio i službeni datum kraja podrške za Windows 10 Mobile

Upravo u ovom trenutku diljem Hrvatske krenula je prodaja mobitela Lumia 550, 950 i 950XL. Sva tri uređaja izgledaju izuzetno primamljivo, a raduje da će ovo biti prvi mobitel na našem tržištu koji će doći s instaliranim Windowsima 10 Mobile.

'Dolazak pametnog telefona Windows 10 Lumia nešto je se već dulje veselimo. Sigurni smo kako će korisnici biti izuzetno zadovoljni vrhunskim inovacijama koje donose ovi uređaji i ponosni smo što će ih u Hrvatskoj moći kupiti među prvima u svijetu', izjavio je tom prilikom Ivan Šego, direktor tvrtke Mobis electronic.

Kako sada stvari stoje, barem sudeći prema službenoj objavi na Microsoftovim stranicama, službena podrška za Windows 10 Mobile prestat će sa siječnjem 2018. godine.

Za korisnike ovaj podatak znači da nakon tog datuma na svoje uređaje više neće dobiti službene Microsoftove nadogradnje, no nije neuobičajeno da se rok po potrebi i interesu tržišta produljuje.

Inače, Microsoftu ne ide baš najbolje u ovom segmentu, a trenutačnim podacima iznenadio je i analitičare. Gartner je tako još 2011. predviđao da će do 2015. udio mobilne platforme Windows Phone iznositi oko 20 posto, no tržište i korisnici rekli su nešto sasvim drugo. Naime, trenutačni udio Microsoftove platforme iznosi mizernih 1,7 posto

Više o Microsoftovoj odluci prekida podrške za Windows 10 Mobile možete pogledati preko ove poveznice