KONFERENCIJE

WinDays 16 će se baviti otvorenim kodom

04.12.2015 u 11:26

Bionic
Reading

I to smo dočekali: jedna od glavnih tema Microsoftove poslovno-tehnološke konferencije iduće godine bit će otvoreni kod. Uz to, u Poreču će biti govora o digitalnom poslovanju, privlačenju talenata i stvaranju kulture uspjeha

Poslovni dio šesnaestog izdanja konferencije 'WinDays', koje će biti održano od 26. do 29. travnja 2016. u Poreču pod sloganom 'Pokrenimo ideje' pozabavit će se stvaranjem uvjeta za razvoj i privlačenje talenata.

Iz te krovne teme proizlaze tri tematske cjeline: stvaranje i usvajanje kulture uspjeha, privlačenje stranih investicija te stvaranje novih tvrtki.

'Hrvatska ima velike potencijale za gospodarski razvoj, a posebice je to vidljivo u okviru IT industrije koja bilježi izniman rast posljednjih godina i bez značajnije potpore države dvanaesta je izvozna grana. Možemo se zapitati koliki bi rast u ovoj, ali i drugim industrijama bio da se Hrvatska pozicionira kao zemlja koja nudi odlične uvjete za poslovanje.


Stvaranje kulture uspjeha znači promjene u obrazovnom sustavu i nakon toga stvaranje vođa u svakoj organizacijskoj jedinici što je preduvjet za privlačenje investicija nužnih da se pokrene poluga razvoja kroz male i srednje tvrtke koje su ključni pokretači razvoja u Hrvatskoj', rekao je direktor poslovnog dijela konferencije Hrvoje Kapetanović.

Dio konferencije posvećen tehnologiji imat će naglasak na dva smjera: digital i otvoreni kod. Uz tehnološke novitete, moći ćete se upoznati s alatima i rješenjima koja mogu unaprijediti poslovanje, kao i organizaciju osobnog života.

'Digital ili digitalni marketing predstavlja danas najpropulzivniju granu primjenjenog IT-a. Svaka kompanija koja barem jedan ključni dio svoga poslovnog modela bazira na digitalnim tehnologijama (radilo se o proizvodnji, prodaji ili pak samom proizvodu) može se smatrati digitalnom kompanijom.

Želimo postati mjesto sinergije IT inženjera i stručnjaka za digitalni marketing kako bi sve nove IT tehnologije što prije našle svoju primjenu u poslovanju. Druga važna promjena je smjer predavanja koji će se baviti rješenjima otvorenog koda, a u skladu je s Microsoftovim kretanjem prema toj zajednici', rekao je direktor Technology konferencije Tomislav Tipurić

Prijave za sudjelovanje trajat će do 22. veljače.

Više:WinDays 16