ZGODNA IDEJA

Wedding party - aplikacija za tehnološki osviještene mladence

25.02.2013 u 10:23

Bionic
Reading

Wedding Party izvrsna je aplikacija za mladence koji u vjenčanje žele uključiti i svoje goste ili koji si zbog štednje ne mogu priuštiti profesionalnog fotografa

Svatko tko je bio barem na jednom vjenčanju zna da je jedna od najvažnijih stvari koje mladenci moraju odabrati, dobar fotograf. Jer, vjenčanje je događaj koji se, barem tako kažu, događa samo jednom u životu.

No često na te fotografije mladenci moraju čekati tjednima. Ponekad i mjesecima. Stoga ne čudi da mladenci nakon vjenčanja do fotografija pokušavaju doći kod svojih gostiju.

Pojavom mobilnih uređaja s kamerama, fotografiranje vjenčanja iz perspektive gosta postalo je lakše nego ikad, a aplikacija Wedding Party omogućuje gostima da stvaraju fotoalbum uživo s vjenčanja. 

Dostupna za iPhone i u beta verziji s ograničenim opcijama za Android, Wedding Party povezuje pripreme za vjenčanje, sam događaj, ali i ono nakon vjenčanja.

Na web-stranicama Wedding Partyja budući mladenci mogu prilagoditi osnovnu aplikaciju sebi i potom link na njihovu verziju aplikacije poslati svim gostima.

Nakon instalacije aplikacije gosti se mogu upisati u digitalnu knjigu gostiju, objavljivati fotografije sretnog para koje se mogu pregledavati na njihovoj stranici na Wedding Partyju ili na Facebooku, organizirati vremensku crtu od upoznavanja do vjenčanja, pa čak i tijekom samog vjenčanja, označivati goste na fotografijama te komentirati objavljene fotografije.

Iako je teško zamisliti da će gosti masovno koristiti ovu aplikaciju i objavljivati fotografije, umjesto da se zabavljaju s mladencima, ovakav neslužbeni fotoalbum može biti čak i zanimljiviji od službenog.

U svakom slučaju jeftiniji je i brže dostupan, a ekipa koja je razvila aplikaciju radi na tome da se fotografije mogu uploadati i putem web-sučelja, što će omogućiti i gostima s fotoaparatima da se priključe zabavi.

Fotografije vjerojatno neće biti profesionalne kvalitete, ali će možda uhvatiti trenutke koje službeni fotograf ne stigne ili smatra da nisu toliko bitni za album mladenaca.