NOVI ALIENWARE AREA 51

Vraća se Dellov 'monstrum' za igranje

11.09.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Ljubitelji gotovo nenormalno nabrijanih konfiguracija za PC uskoro dolaze na svoje - Dell je upravo najavio novi stolni Alienware iz serije Area 51

Vjerojatno najpopularniji hardverski brend za gejmere na svijetu, Alienware, uskoro dobiva novu desktop uzdanicu. Točnije, radi se o povratku popularnog stolnog računala Area 51. Kao što ste i očekivali, radi se o PC-ju doista neobičnog oblika, opremljenog elegantnim LED osvjetljenjem te - što je najbitnije - poprilično jakim komponentama.

Area 51 pod poklopcem ima posljednju generaciju Intelovih procesora Haswell-E, uključujući opcije od šest i osam jezgri te do 32 GB DDR4 memorije. Svaki uređaj se isporučuje s tvornički pojačanim performansama i vodenim hlađenjem, što će, uvjereni smo, oduševiti sve fanove egzotičnih konfiguracija.

Area 51 također podržava do tri grafičke kartice s najnovijom ponudom GPU-a iz AMD-a i NVIDIA-e. Pretpostavljamo kako nije potrebno isticati da ovoliko jako računalo bez ikakvog problema 'tjera' rezolucije koje nadmašuju ultra HD.

Što se estetike tiče, kućište je napravljeno tako da svi portovi budu dostupniji te da istakne egzotični stil po kojem je Alienware poznat. Konkretno - ono ima softverski podesiva LED svjetla koja mogu prikazati 20 boja u preko 512 trilijuna kombinacija. Nadalje, kako bi imao savršenu kontrolu nad performansama, Alienware ima novu verziju Command Centrea - Command Center 4.0 nudi povećanu kontrolu s ugrađenim opcijama za pojačavanje performansi sustava, praćenje i detaljno podešavanje performansi.

'Jako smo uzbuđeni što predstavljamo novi Alienware Area 51 kao rezultat 18 godina inovacija', rekao je Frank Azor, generalni direktor Alienwarea. 'Sve smo istražili i tek tada počeli raditi na sustavu utemeljenom na tome kako doista koristimo naša stolna računala, umjesto na fokusiranju na onome što je brzo, lako i ugodno za dizajn. Area 51 ima novu šasiju Triad, dizajniranu od samog početka kako bi isporučila točno ono što gejmeri traže - vrhunske performanse, skalabilnost i jednostavnost korištenja.'

Dell još nije objavio cijenu konfiguracije, no nekako nam se čini da će biti paprena.