POSTANITE MAJSTOR

Volite fotografirati? Evo najboljih Android aplikacija

29.03.2014 u 06:39

Bionic
Reading

Mobilna platforma Android se u društvu ostalih ekosustava izdvaja i po konzistentnosti aplikacija za kameru, koje jednostavno nema. To nije nužno loše, no znači da korisnici nerijetko žele brže/bolje/više/jače, a gdje uskače čitava hrpa kvalitetnih uradaka s Google Play Storea namijenjenih snimanju i obradi fotografija

Odmah vrijedi izdvojiti favorite, a posebno mjesto tu zauzima uradak Camera ZOOM FX developera androidslide. Aplikacija košta kakvih tri američka dolara, ali je vrijedna svakog novčića. Kada je riječ o dojmovima korisnika treba samo reći da od kakvih 65 tisuća recenzija najviše ocjena ide na čistu peticu, a prosječna ocjena je tako vrlo visokih 4,4.


Sada na mogućnosti Camera ZOOM FX aplikacije, kojih je više no što se da lako napisati. Autori se među ostalim hvale i da je riječ o najbržoj aplikaciji za okidanje fotografija za Android uopće, a s obzirom na to da je moguće uzimati do 20 sličica u sekundi sve postaje jasno. Burst mode omogućava snimanje do 50 fotografija nakon čega aplikacija inteligentno prepoznaje najbolje snimke. Ako postoji kvalitetan hardver, ova aplikacija ga može iskoristiti, što uključuje i posebno postavljanje svih dostupnih hardverskih tipki uređaja na ono što odgovara korisniku tijekom snimanja. Live pregled filtera i efekata (kojih je više od 40), postavljanje na društvene mreže u jednom kliku...možda jedina stvar koja nedostaje u hrpi značajki jest to da HDR moda nema.

Sve i da ste potpuno zadovoljni s aplikacijom za kameru na vašem Android mobilnom uređaju, ovo morate probati

Ako vam ipak nedostaje HDR mod, ne treba gledati dalje od Camera360 Ultimate. Ova aplikacija je prepuna mogućnosti i filtera, a vrijedi istaknuti kako je riječ o nadograđenoj verziji aplikacije Camera360 u njenom petom punom izdanju. Kompanija koja stoji iza razvoja se hvali s više od 250 milijuna korisnika na svim platformama diljem svijeta, a ubroji li se u računicu više od stotinu besplatnih efekata kao i činjenica da je sama aplikacija besplatna, stvar je jasna. Još jedan od komada softvera koji će obogatiti fotografske mogućnosti svakog Android mobilnog telefona.

Sve više govora je bilo oko aplikacije Camera FV-5. Iako je u začetku bila problematična, novije verzije aplikacije se čine dovoljno dobrim za toplu preporuku. Autori aplikacije je nazivaju profesionalnim rješenjem za snimanje na mobilnim uređajima, namijenjena kreativcima i profesionalcima koji traže alat za najkvalitetniji mogući rezultat.

Od najbitnijih značajki valja istaknuti da pregled tijekom snimanja, baš kao i dostupne kontrole uvelike podsjećaju na svijet profesionalnih aparata, gdje je u svakom trenutku moguće vidjeti ekspoziciju, parametre i dr. Aplikacija podržava čak i snimanje pod dužim ekspozicijama (do 60 sekundi), a postoji i podrška za JPEG i RAW (PNG) formate.

Pitate se što je s Googleovim vlastitim rješenjem? Naravno kako je i ono tu, a zove se Google+ na kojeg su ljubitelji Android platforme sasvim sigurno povezani. Za one kojima je poznat Snapseed, vrijedi reći da je hrpa značajki iz tog alata stigla na G+, a to uključuje neke filtere i mogućnosti obrade slike.