NAGRADNJAČE

Vodimo vas na konferenciju EBAN Winter University 2016.

22.11.2016 u 11:52

Bionic
Reading

Grad Zagreb i Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) domaćini su najveće europske konferencije poslovnih anđela i investitora EBAN Winter University 2016., koja će biti održana 29. i 30. studenog 2016. godine, u Zagrebu, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Winter University pokrenula je Europska mreža poslovnih anđela (EBAN)koja predstavlja suradnju investitora fokusiranih na startupove ipoduzeća u ranim fazama razvoja, te broji preko 250 organizacijaposlovnih anđela i više od 20 tisuća investitora.

U Hrvatskoj će biti održano 15. izdanjekonferencije koja će okupiti stručnjake u području investicija teponuditi informacije i uvid u nove trendove na svjetskoj startup sceni. Uprotekle dvije godine konferencija je održana u Kopenhagenu iHelsinkiju gdje je sudjelovalo preko 1.000 sudionika, 350 poslovnihanđela i investitora te preko 50 startupova iz 60 zemalja svijeta.

Konferencijaveličine i važnosti EBAN Winter Universityja osigurat će Hrvatskojveliku pažnju internacionalnih poslovnih anđela i omogućiti hrvatskimstartupovima da svoje ideje predstave na globalnoj razini. U Europiposlovni anđeli godišnje investiraju preko 7,5 milijardi eura, a izgodine u godinu bilježi se trend porasta investicija.

Kako je tijekom gostovanja na Hrvatskoj televiziji najavio Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, najzvučnije ime na konferenciji Zagreb Connect & EBAN Winter University 2016. bit će Bruce Dickinson. Široj javnosti poznatiji kao pjevač heavy metal skupine Iron Maiden, Dickinson je aktivan i kao anđeo ulagač. Procjenjuje se kako vrijedi 200 milijuna eura.

U sklopu konferencije bit će održano i natjecanje startupova Zagreb Connect. Najboljih deset startupova podijelit će 50 tisuća eura, a među nagradama su i plaćena putovanja u Tel Aviv i Silicijsku dolinu.

Čitateljima tportala darujemo pet kotizacija za konferenciju EBAN Winter University 2016., a dobitnici su Mateja Samaržija, Katarina Matić, Maja Hranilović, Ivan Lacić i Deborah Pamić.