OGLASILA SE NA DRUŠTVENOJ MREŽI

Vlada traži zaposlenike preko Twittera

30.10.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Zanimljivo, community manageri koji se bave prisutnošću Vlade na društvenim mrežama odabrali su Twitter za širenje ove obavijesti, iako je Facebook daleko popularniji

Ministarstvo uprave raspisalo je natječaje za posao, a Vlada je odlučila skrenuti pažnju gotovo 333 tisuće nezaposlenih na njih putem svog profila na Twitteru.

U nekoliko desetaka natječaja, piše Poslovni.hr, traže se stručni suradnici, viši stručni savjetnici, referenti te prevoditelji koji imaju završen dodiplomski ili diplomski studij. Za neke od navedenih pozicija mogu se natjecati i oni koji posjeduju samo srednju stručnu spremu.

Prijaviti se mogu svi koji ispunjavaju navedene uvjete i posjeduju radno iskustvo.

Pohvalno je što Vlada i na ovaj način koristi mogućnosti koje joj tehnologija i društvene mreže stavljaju na raspolaganje. Zanimljivo, community manageri koji se bave prisutnošću Vlade na društvenim mrežama odabrali su Twitter za širenje ove obavijesti. U trenutku pisanja ove vijesti na stranici Vlade na Facebooku nije bilo slične obavijesti.

Twitter se, doduše, smatra (donekle) utjecajnijim, ali obuhvaća daleko manji broj ljudi. Vladu na Twitteru prati nešto manje od 11 tisuća tviteraša, dok je na Facebooku prikupila za svoju stranicu više od 65 tisuća lajkova.