'NAVIKNUT ĆETE SE'

Više od 90 posto korisnika ne odobrava redizajn Facebooka

20.03.2009 u 14:01

Bionic
Reading

Velika većina od gotovo milijun korisnika koja je glasala u anketi o novoj naslovnici ove popularne društvene mreže dala je redizajnu palac dolje. Iz Facebooka poručuju: 'Naviknut ćete se'

'Katastrofa', 'nepregledno', 'vratite stari dizajn', samo su neke od primjedaba koje su korisnici objavili komentirajući implementaciju nove početne stranice društvene mreže Facebook. Ipak, kako izvještava Cnet, najveće nezadovoljstvo izražavaju korisnici koji nisu toliko tehnološki osviješteni (kojih je i najveći broj na Facebooku, op. a.), jer su ostali već poodavno navikli na takva idejna rješenja.

Mnogi od njih novi izgled Facebooka povezuju s postojećim izgledom mikrobloging servisa Twitter, što i nije daleko od istine.

Usprkos nezadovoljstvu korisnika ovim potezom, broj 'fejsovaca' nezaustavljivo raste, a trenutno ih je oko 175 milijuna.

Posljednji redizajn naslovnice Facebook je imao prije otprilike šest mjeseci te je pomalo iznenađujuće što su se u taboru društvene mreže tako rano odlučili na nove promjene. Nastavi li se taj trend kozmetičkih i donekle funkcionalnih izmjena svakih šest mjeseci, sasvim je izvjesno da će broj korisnika Facebooka krenuti silaznom putanjom.