COMBISOV FINANCE DAY

Virtualne poslovnice velik su potencijal

21.01.2014 u 19:45

Bionic
Reading

Combis je u Sarajevu četvrti put organizirao Finance Day. Ove je godine, u suradnji s Cisco Systems, okupio stručnjake iz financijskog sektora, koji su se bavili bankarskim i financijskim rješenjima

S naglaskom na naprednim rješenjima koja su u sinergiji s financijskim portfeljem, sudionicima su predstavljene osnovne prednosti modela AnyaaS (Anything as a Service) i najnovija unapređenja Combisovog rješenja Cloud, koje je evoluiralo u proširenu platformu koja danas nudi sve što korporativni IT treba.

Osim osnovnih informacija i predstavljanja noviteta, sudionici su imali prilike vidjeti i koji su Combisovi koraci naprijed u području samouslužnog bankarstva u BiH.

Sudionici su također upoznati s glavnim prednostima korištenja Business Proces Managementa (BPM), kao i s prednostima korištenja rješenja za optimizaciju operativnog poslovanja ECM (Enterprise Content Management).

Za potencijalne sigurnosne propuste koji dolaze s razvojem poslovnih aplikacija za potrebe krajnjih korisnika, bilo web, bilo mobilnih aplikacija i baza podataka, u sklopu tehničkog predavanja predstavljena su Combisova rješenja kojima ih se može suzbiti.

Damir Horvat, direktor za međunarodno poslovanje u Combisu, osvrnuo se i na rezultate istraživanja koje je Combis proveo među sudionicima Finance Daya.

'Istraživanje u Bosni i Hercegovini pokazalo je kako 28 posto ispitanika smatra da će u jednakoj mjeri financijski sektor u BiH u sljedećih pet godina obilježiti unapređenje učinkovitosti, ali i smanjenje troškova poslovanja.

Čak 96 posto smatra da je pred virtualnim poslovnicama realan potencijal, što bi moglo obilježiti neka nova poslovna kretanja', istaknuo je Horvat.