SMION POTEZ

Velika promjena: Snapchat od sad pamti vaše poruke

07.07.2016 u 13:01

Bionic
Reading

U Snapchatu su se odlučili na jednu od najvećih promjena u pet godina postojanja: nova načajka Memories omogućava pohranjivanje i dijeljenje snapova

Nova Snapchatova značajka Memories omogućava spremanje i dijeljenje starih snapova u privatnoj arhivi u sklopu glavne aplikacije. Da, dobro ste pročitali - fotografije i video zapise možete preslagivati, uređivati i dijeliti dugo nakon što su snimljeni. U Snapchatu su, dakle, uveli novitet koji velikim dijelom ide protiv onog što je tu društvenu mrežu učinilo popularnom.

Do nove značajke, dostupne za Android i iOS, možete doći potezom prsta prema gore na zaslonu kamere. Prije ste mogli pospremati multimedijalne sadržaje samo na svoj uređaj. Sad je moguće pohraniti ih i na Snapchatove poslužitelje te ih kasnije pregledati pomoću značajke Memories.


Otvorite li Memories, pronaći ćete spremljene snapove u obrnuto kronološkom redoslijedu. Objave u obliku pravokutnika su pojedinačni snapovi, oni u obliku kružnice su priče (stories), a na raspolaganju je i pregled sadržaja uživo.

Postoje tabovi za pregledavanje samo snapova, samo priča ili svega što držite u svojoj kameri. Ako u bilo kojem od tih tabova kucnete i držite snap dobit ćete mogućnost uređivanja, dodavanja geofiltera i vremenskih oznaka. Možete ih podijeliti u vašoj aktualnoj priči ili odabrati više fotografija kako bi napravili novu priču, koju potom možete podijeliti s prijateljima kao privitak u poruci.

Postoji i mogućnost pretraživanja temeljem vremena i mjesta snimanja. U tražilicu je ugrađeno prepoznavanje objekata, pa može prepoznati primjerice zalaske Sunca, more i tome slično.

Za sadržaj koji nije za svačije oči na raspolaganju je kategorija nazvana My Eyes Only, kojoj možete pristupiti upišete li PIN. Zaboravite li ga, ništa od fotki.

Ako značajka Memories još nije stigla do vašeg mobitela, strpite se. Može proći i do 30 dana prije no što nova značajka zaživi u potpunosti.

Više:Verge

Introducing Memories