TRAGOM ANDROIDA

Veći zaslon za novi iPhone?

05.09.2011 u 10:19

Bionic
Reading

Najnovija glasina o idućoj inačici iPhonea kaže da će imati zaslon dijagonale četiri inča (10,1 cm)

Sudeći prema novim nacrtima dizajna kućišta, koje je objavio tehnološki website MacRumors, željno očekivani iPhone 5 imat će veći zaslon nego prethodnici, piše International Business Times

Navodno bi dimenzije zaslona mogle biti 4,33 puta 2,36 inča (10,9 puta 5,9 cm), što znači da bi bio kraći i tek nešto širi od četvorke

Moguće povećanje zaslona dolazi u vrijeme kad proizvođači pametnih telefona pogonjenih Androidom, kao što su Samsung, HTC i Motorola, na tržište izbacuju tanje uređaje s većim zaslonom.

Nekoliko njih bi se trebalo pojaviti tijekom jeseni, usporedno s iPhoneom 5, a imat će zaslone dijagonale minimalno četiri inča.

Među njima su Samsungov Galaxy S2, koji nazivaju ubojicom iPhonea te uređaji velikih operatera poput AT&T-a, Sprinta i T-Mobilea.

HTC-ovi Holiday i Thunderbolt, kao i Motorolin Photon, već su u kategoriji zaslona dijagonale 4,3 inča. Čini se da trend ide prema zaslonima dijagonale 4,5 inča (11,4 cm).

Ako želi ostati u utrci, Apple mora naći odgovor. To može, ali i ne mora biti veći zaslon.

U rukavu već imaju nekoliko aduta, poput pete inačice operativnog sustava iOS i servisa iCloud koji bi mogli odvratiti pozornost kupaca od uređaja pogonjenih Androidom.