iOS nadogradnja 10.3

Vaš iPhone odsad radi brže i bolje - a evo i zašto

30.03.2017 u 08:13

Bionic
Reading

Appleova nova nadogradnja mobilne platforme iOS (10.3) možda nije toliko brojčano značajna, no donosi barem jednu vrlo bitnu izmjenu - i to onu u datotečnom sustavu. Paralelno s tim, u Cupertinu su odlučili doraditi i još neke nedokumentirane stavke te iPhone modeli u radu izgledaju mnogo fluidnije i responzivnije

Tko god je nadogradio iPhone na iOS 10.3 (uz standardnu preporučenu proceduru backupiranja multimedijalnog i drugog sadržaja), definitivno je mogao osjetiti kako je Appleov mobilni uređaj 'prodisao'. 

Pored novog komada softvera i datotečnog sustava koji je oslobodio nešto spremišnog prostora na iPhoneima, smanjio vrijeme odziva (latency) i omogućio brži zapis i učitavanje podataka iz memorije, valja napomenuti kako su Appleovi inženjeri napravili još koji trik da stvari izgledaju fluidnije. 

Mnoge animacije (eye candy) optimizirane su i skraćene, a iako je stvar nedokumentirana u izdanju 10.3, svakako je dio poboljšanja, tj. onoga što korisnici mogu vidjeti vlastitim očima:

Apple je s izdanjem platforme iOS 10 ponešto upropastio sliku fluidnog sučelja. Brojni dijelovi i animacije prestali su raditi na 60 sličica u sekundi, no stvari se po svoj prilici nadogradnjama vraćaju na bolji prikaz.