ZGODNA IGRAČKA

Uznemiruju vas dronovi? Bezbolno ih prizemljite

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 19.01.2017 18:23
  • Objavljeno 29.11.2016 u 09:12
Dronegun

Dronegun

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Osim što vam mogu narušavati privatnost, dronovi predstavljaju sigurnosnu prijetnju pa je svakim danom sve više oružja za borbu protiv nebeskih napasnika

Borci protiv uljeza s neba koristili su dosad razne bacače mreža i dresirali orlove za napad, a ni tehnologija koju koristi Dronegun nije potpuno nova. Radi se o sustavu za ometanje koji ispaljivanjem radiovalova zbunjuje kontrolne kanale letjelice.

Dronegun će prizemljiti neželjenu letjelicu s visine do dva kilometra. Ranije razvijana radiopuška imala je domet od tek 400 metara, dok je ozbiljnija varijanta imala doseg u visinu od osam kilometara, no prenošenje je bilo nemoguće bez vozila.

Dronegun je sastavljen od dva dijela, a jedan je smješten u lako prenosiv ruksak, dok je drugi oblikovan kao futuristička laserska puška - usmjerena prema dronu ispalit će elektromagnetsku buku u frekvencijskom spektru koji se koristi za prijenos videosignala i kontrolu letjelice, a ometeni dron vratit će se na svoje polazište. Dronegun nudi i opciju blokiranja GPS signala i u tom će se slučaju dron spustiti na licu mjesta.

Jedini nedostatak Droneguna je to što još uvijek nije namijenjen za civilnu upotrebu.

DroneShield DroneGun

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!