DUALSHOCK

Uskoro ćemo na Steamu moći koristiti kontroler DualShock 4

15.10.2016 u 08:32

Bionic
Reading

Nadolazeća nadogradnja omogućit će developerima i gejmerima da u potpunosti iskoriste DualShockov žiroskop i touchpad

Jedan od najboljih gamepadova na tržištu uskoro će dobiti službenu podršku na Steamu. Valve napominje kako ova nadogradnja ne obuhvaća samo popularni kontroler iz Sonyja, već čitav niz gamepadova koji... nisu Steamov gamepad

Što se tehničke strane priče tiče, Jeff Bellinghausen iz Valvea i Lars Doucet iz Level Up Labs tvrde kako će tranzicija među Steam Controllerom i DualShockom 4 biti laka - 'jednako kao sa Steam Controllerom' kažu. 'Koristite apsolutno iste API pozive, dobijete akcije, a ne inpute, a Steam API odradi sve ostalo', zaključili su.


Tijekom prezentacije su pohvalili funkcije kontrolera te objasnili da će umjesto posredne komunikacije putem sekundarnih programa poput DS4Windows, Steam s kontrolerom komunicirati izravno. Također, mogućnost korištenja touchpada i žiroskopa samo su sjajni dodatak.

S obzirom na to da su Steamov kontroler i DualShock 4 zbilja srodni po metodi unosa, ovo znači da će korisnici moći jednostavno ukopčati DualShock 4 u PC te ga podesiti pomoću softvera dostupnog unutar samog Steama.