ELEKTRIČNI KONCEPT

Upoznajte Porscheovu konkurenciju Tesli - Mission E

15.09.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Brojni noviteti za Frankfurt Motor Show već su otkriveni, no pored priče o Porsche 911-tki, zvijezda je bio električni četverosjed Mission E. Koncept se puni brže od Tesla Model S, električnim motorima razvija 600KS, a domet iznosi više od 500 kilometara uz 'sportsku vožnju'. Zvučni nevjerojatno?

Porsche je Mission E predstavio kao prvi sportski električni četverosjed u povijesti branda, a vozilo kombinira prepoznatljivi Porsche dizajn s izvrsnim performansama i pogledom na budućnost električnih vozila. Iako je fokus u kompaniji pao na domet vozila, nisu zaboravili i na toliko tražene performanse od njihovih vozila.

Mission E tako do stotke stiže za manje od 3,5 sekundi, a u sebi donosi i hrpu tehnoloških novotarija koje će izgledno ugledati svjetlo dana. Za punjenje do 80 posto kapaciteta ovom vozilu tako je potrebno tek 15 minuta, vozilom se upravlja i pogledom i gestama, a vozač može uživati u automatskom postavljanju OLED zaslona za maksimalnu udobnost i preglednost. Možda se čini neobičnim da luksuzni sportski brand ovako koketira s pojmovima poput učinkovitosti i dometa, no izbor potrošača je jasan.


Usprkos tome, Porsche navodi da kompromisa za uživanje u vožnji nema. Za ovaj koncept Porsche je iskoristio motore slične kao s ovogodišnjeg Le Mans pobjednika, hibridnog modela 919 koji je osvojio prvo mjesto.

I dok je za sada riječ o konceptu, ovakvo što nije toliko problematično zamisliti u serijskoj verziji, zar ne?

Upoznajte Porscheovu moguću konkurenciju Tesli - Mission E