PRIJAVITE SE

Udruge, Microsoft besplatno dijeli Office 365!

10.09.2013 u 21:10

Bionic
Reading

Hrvatska je jedna od četrdeset i jedne države u kojima je od 10. rujna Office 365 besplatno dostupan neprofitnim organizacijama. Do kraja srpnja iduće godine donacije će biti proširene na ukupno devedeset država u svijetu

'Doniramo neprofitnim organizacijama mogućnost pristupa Microsoftovim alatima za produktivnost i suradnju smještenim u oblaku, kako bismo omogućili da potroše manje vremena i novca na tehnologiju, a više se fokusiraju na svoj humanitarni rad, bilo da je riječ o pomaganju bolesnima, izobrazbi i iskorjenjivanju nepismenosti ili rješavanju problema s okolišem', izjavio je Jean-Philippe Courtois, predsjednik Microsoft International.

U studiji koju je proveo Microsoftov partner zadužen za donacije TechSoup u većini zemalja glavne prednosti poslovanja u oblaku su lakša IT administracija (79 posto), smanjenje troškova (62 posto), poboljšana komunikacija (61 posto) i sigurnost podataka (54 posto).

'Pomoć neprofitnim organizacijama je, osim novčano, vrlo često u obliku softvera, od Windowsa, preko Officea, do specijaliziranih serverskih rješenja. Ponosni smo što je Hrvatska među 41 državom u kojima je Office 365 kao donacija dostupan', objasnio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Tijekom godine je pokrenut i pilot program s organizacijom Nova generacija poznatog profesora Tonija Miluna, čija su nekonvencionalna predavanja zainteresirala tisuće mladih u Hrvatskoj, ali i u regiji, za matematiku.

'Hvala Microsoftu što je Officeom 365 napokon napravio platformu u kojoj sve njihove aplikacije imaju smisao i izvlače ono najbolje u našoj kreativi', izjavio je Milun.

Tijekom fiskalne 2013. godine Microsoft je donirao 795 milijuna dolara (oko 4,6 milijardi kuna) u gotovini, softveru i servisima na adresu 70.826 neprofitnih organizacija u više od 115 država širom svijeta.

Želite se prijaviti za donaciju? Posjetite Microsoftove stranice i provjerite uklapa li se vaša djelatnost u traženi profil. Više informacija potražite na stranicama posvećenim Officeu