KRENUO PROJEKT

Učitelji pišu kurikulum za sigurnost djece online

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 23.10.2013 20:51
  • Objavljeno 23.10.2013 u 20:51
Sigurnost djece na internetu kurikulum

Sigurnost djece na internetu kurikulum

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maksima komunikacije

U sklopu projekta 'Sigurnost djece na internetu' učitelji iz pet osnovnih škola iz Hrvatske izradit će i zatim primijeniti školski kurikulum o sigurnosti djece na internetu u sklopu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

Sudjeluju osnovne škole Popovača i Veliki Bukovec kao nositelji projekta te osnovne škole Mato Lovrak iz Nove Gradiške, Gripe iz Splita i Mladost iz Osijeka.

U projekt će direktno biti uključeno 200 učitelja, 220 učenika te 220 roditelja, a očekuje se da neizravno kroz kampanju podizanja razine svijesti i daljnju implementaciju školskog kurikuluma, bude obuhvaćeno više od 5.000 učenika i roditelja te 2.500 učitelja. Pilot testiranjem i diseminacijom projekt završava u prosincu 2014. godine.

Bit će izrađeni i priručnici, radni materijali, multimedijalni sadržaji i interaktivne igre za pomoć u edukaciji djece, roditelja i učitelja te prevenciji elektroničkog nasilja.

Osnovni ciljevi jednoipolgodišnjeg projekta su podizanje svijesti o nužnosti zaštite djece i mladih te razvijanje kritičkog stava, kao i poboljšanje obrazovnih vještina i stručnosti učitelja i digitalnih kompetencija učenika te razvijanje kritičkog stava prema odgovornoj uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Školski kurikulum bit će pripremljen za sve razrede osnovne škole, odnosno organiziran u četiri grupe prema uzrastu učenika, a OŠ Popovača zadužena je za 5. i 6. razred. Svi pripremljeni sadržaji bit će besplatni i dostupni za korištenje svim školama u Hrvatskoj.

Također, sve partnerske škole bit će do kraja projekta opremljene sa 120 tableta i pet interaktivnih ploča kako bi naučeno mogli odmah primijeniti.

Projekt financira IPA program Europske unije s 2,5 milijuna kuna, a podršku u ostvarenju dobit će i od Hrvatske akademske mreže CARNet, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za zaštitu osobnih podataka te niza lokalnih institucija i organizacija.

Više doznajte na stranici petzanet.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!