NOVA REGULACIJA

U HT-u roaming postaje još povoljniji

07.04.2016 u 14:02

Bionic
Reading

U zemljama EEA od 30. travnja na snagu stupaju nove regulacije za roaming, a Hrvatski Telekom je stoga uveo prilagođene ponude za privatne i poslovne korisnike

HT navodi kako u novim roaming ponudama pruža najpovoljnije razgovore i internet promet u inozemstvu. Kad su posrijedi razgovori, privatni i poslovni korisnici mogu uključiti opciju Travel & Talk, koja sadrži 60, 240 ili 600 minuta u S, M ili L varijanti. Korisnici mogu istovremeno uključiti više opcija kako bi unaprijed rezervirali dovoljno minuta za razgovore. Naknade za S, M i L opcije su 40, 150 i 350 kuna mjesečno.

Kad je riječ o podatkovnom prometu, HT u ponudi ima Travel & Surf, koji pruža 50, 200 ili 500MB uz naknadu od 14, 49 i 99 kuna u trajanju od jednog, tri ili sedam dana u zemljama EU. Bilo da je riječ o pretplatnicima ili korisnicima bonova, cijene su identične.

Nakon što se potroši paket prometa Travel & Work opcije, nastavlja se koristiti mobilni internet u inozemstvu po sljedećim cijenama: 1,90 kn/MB u zemljama EU, Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu, 4,26 kn/MB u ostalim zemljama u kojima vrijedi opcija Travel & Work. Nepotrošeni iznos MB ne prenosi se u slijedeće obračunsko razdoblje.


Na području roaminga od 30. travnja na snazi je nova regulacija za EEA (EU države + Island, Norveška i Lihtenštajn), prema kojoj će se minute razgovora u tim državama obračunavati kao minute prema ostalim mobilnim mrežama u Hrvatskoj, uz dodatak roaming naknade od 0,47 kn/min kod odlaznih poziva i naknade od 0,10 kn/min kod dolaznih poziva.

SMS poruke od istog će se razdoblja obračunavati kao poruke prema ostalim mobilnim mrežama u Hrvatskoj, plus roaming naknada od 0,19 kn/SMS, dok je za MMS poruke prema ostalim mobilnim mrežama naknada 0,47 kn/MMS. Podatkovni promet se obračunava kao podatkovni promet za korištenje u Hrvatskoj, uz jednaku roaming naknadu od 0,47 kn/MB.

Do 30. travnja roaming usluge se naplaćuju po postojećem cjeniku i ovise o državi te mobilnoj mreži u kojoj se boravi tijekom putovanja. Više informacija o tarifama, novoj regulaciji roaminga te najvišim cijenama roaming usluga dostupno je na ovoj poveznici