NEKONKURENTNI INTELU

Tri ključne figure napustile AMD uslijed krize

14.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) je najavio kako tri viša rukovoditelja napuštaju tvrtku, nakon što je u sklopu reorganizacije kompanije nedavno najavljeno rezanje sedam posto radne snage

U pitanju su John Byrne, opći rukovoditelj odjela Computing and Graphics Business Group, direktorica marketinga Colette LaForce i glavni strateški menadžer Raj Naik. Reuters izvještava kako je vrijednost dionica AMD-a u odnosu na 2011. godinu prepolovljena, posebno zbog neuspjele borbe s glavnim konkurentom - Intelom.

Posebno je zanimljivo to da Wall Street nije zadovoljan napretkom koji je kompanija pokazala u posljednje vrijeme - osvojili su tržište (i srca) igraćih konzola, a bilo je napretka i u segmentu poslužitelja. AMD-ov glasnogovornik je objasnio kako kompanija sve radi po planu za optimalnu organizaciju i omogućavanje rasta u budućnosti.

Dok za krajnje potrošače ova vijest nije toliko značajna, teško je prijeći preko činjenice da je ovaj rez pogodio samo srce kompanije, poznate po proizvodnji izvrsnih grafičkih kartica te procesora za računala.