REKORDAN USPJEH

Treći Witcher bez antipiratske zaštite, a prodan u preko deset milijuna

18.07.2016 u 16:27

Bionic
Reading

Najnoviji nastavak sage o ubojici čudovišta postigao je globalni uspjeh te dokazao da neke neortodoksne ideje ponekad mogu doista funkcionirati, ideje poput izdavanja visokobudžetnog naslova bez ikakve antipiratske zaštite

Svjedok neviđenog uspjeha poljskog RPG-a najnovije su brojke iz CD Projekta koje govore o zavidnih deset milijuna prodanih kopija. Prije negoli odemo predaleko s optimizmom, spomenimo i kako je ovdje riječ o prodaji na svim dostupnim platformama.

Podsjetimo, The Witcher 3: Wild Hunt izašao je na PlayStationu 4, Xbox Oneu i PC-ju. Premda je stopa piratiziranih kopija uvjerljivo najjača na osobnim računalima, valja uzeti u obzir kako udio 'pošteno kupljenih' Witchera svjedoči o određenoj dozi 'poštenja' kod PC-gejmera.

Info o deset milijuna prodanih Witchera stigao je u sklopu nedavno na Youtubeu objavljenog intervjua s autorima. CD Projektov generalni direktor Marcin Iwinski tako je i sam izrazio iskreno čuđenje rezultatima prodaje na svima poznatom leglu piratstva - PC-ju.

'Ako se dobro sjećam, distribuirali smo i drugi i treći Witcher bez ikakve antipiratske zaštite. Dakle - na prvi dan prodaje mogli ste povući igru s GoG-a i dati ju prijatelju (ili neprijatelju). Dakle - kupite igru, skinete ju na USB i vaš prijatelj ju može instalirati. I pazite ovo - Witcher 3 smo i dalje uspjeli prodati na svim platformama u preko deset milijuna primjeraka.'

Marcin Iwinski, CD ProjektCitat

Kako god okrenuli, činjenica je kako se ovim vijestima možemo radovati i mi. Dobra prodaja Witchera 3 zagarantirat će više sredstava koja će ići u nadolazeći Cyberpunk te osigurati eventualni, makar ne skorašnji, nastavak sage o Witcheru.

RTL Autor: RTL