VELIK USPJEH

Treći Wasteland uspješno financiran u rekordnom vremenu

10.10.2016 u 13:03

Bionic
Reading

Najnoviji nastavak čuvenog RPG-a stare škole prošlog tjedna završio je na stranici za javno financiranje Fig u nadi da će sakupiti novac za dovršenje produkcije

Kao što naslov navodi, kampanja je polučila uspjeh u relativno kratkom vremenu. Wasteland je, naime, za manje od tri dana uspio sakupiti 2,75 milijuna dolara. Većina novca, odnosno 2,1 milijun dolara, stigla je od investitora, dok su tek 603 tisuće dolara sakupljene putem svima poznatog sustava nagrađivanog financiranja.

'Wasteland 3 predstavlja najambiciozniji naslov koji smo financirali', rekao je predsjednik InXile Entertainmenta Brian Fargo. 'Ne bismo bili ovdje bez obožavatelja i investitora koji su cijelo vrijeme nosili baklju te im želimo nastaviti vraćati stvaranjem najboljih RPG igara koje možemo napraviti. Wastelandom 3 planiramo ostvariti rezultate kakve dosad nisu vidjeli', zaključio je.

Vrijedi naglasiti kako je Wastelandu 3 trebalo više vremena za javno financiranje nego njegovom prethodniku, Wastelandu 2, koji je uspješno financiran za manje od dva dana. Njegov cilj je, doduše, bio 900 tisuća dolara dok se za Wasteland 3 tražilo puno više te još nije završio s javnim financiranjem, što znači da ćemo konačne rezultate moći usporediti tek kad se kampanja na Figu privede kraju.

Planirate li pripomoći javnom financiranju ili se jednostavno informirati o igri, predlažemo da posjetite Fig Wastelanda 3