NOVOSTI IZ GOOGLEA

Trebalo im je dugo, ali Android Wear 2.0 konačno stiže na podržane nosive gadgete

10.02.2017 u 15:52

Bionic
Reading

Nova generacija Googleove mobilne platforme za nosive gadgete trebala je stići još lani, no Android Wear 2.0 stiže tek sada. Podržani uređaji nadogradnju mogu očekivati u tjednima koji slijede, poručuje Google

Baš kako je ranije i nagoviješteno, Google je otkrio Android Wear 2.0 i njegovu dostupnost za podržane uređaje. Od očekivanih novih značajki, vlasnici Android Wear nosivih gadgeta s platformom u izdanju 2.0 mogu očekivati sljedeće:

• Korisnici će više no ikad prije moći prilagoditi izgled sata svojim potrebama. Među brojnim novitetima ovdje, korisnici će npr. moći pozvati Uber vozilo uz samo jedan dodir prstom po zaslonu Android Wear 2.0 uređaja. Da stvar bude bolja, lice sata moći će se mijenjati u više parametara pa će korisnici povlačenjem prsta u jednu ili drugu stranu kako bi odabrali lice za trening, za sastanke i sl.

• Nosivi gadgeti pogonjeni platformom Android Wear 2.0 bit će još bolji za praćenje treninga i zdravlja korisnika. Google Fit, predinstalirana aplikacija na većini Android Wear pametnih ručnih satova, sada omogućuje praćenje brzine, udaljenosti, utrošenih kalorija i otkucaje srca.

Android Wear 2.0
Android Wear 2.0 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google

• Google Play Store u posebno prilagođenom izdanju korisnicima Android Wear nosivih gadgeta će omogućiti brzo i jednostavno instaliranje aplikacija. Među istaknutima Google navodi AccuWeather, Android Pay, Foursquare, Google Fit, Google Messenger, Google Play Music, Runkeeper, Runtastic, Uber i mnoge druge.

• Novitet će olakšati i komunikaciju s drugima. S izdanjem 2.0, Android Wear donosi poboljšano pisanje poruka, diktiranje, prepoznavanje rukopisa i dr. značajke koje će smanjiti potrebu za korištenjem pametnog telefona, barem za brzo odgovaranje na bitne poruke.

• Možda najbitnija stavka je podrška za Google Assistant, novo izdanje Googleovog virtualnog pomoćnika. On će korisnicima moći odgovarati na različite upite, a sve što je potrebno za njegovu aktivaciju je pritisak na tipku pametnog ručnog sata ili izgovor riječi 'OK Google'

Platforma za nosive gadgete Android Wear Autor: Google