KVALITETNIJA LARA

Tomb Raider je dobio podršku za DirectX 12!

15.03.2016 u 12:25

Bionic
Reading

Kao što je i najavljeno, Square Enix je posljednju igru u franšizi nadogradio na verziju 1.0.638.6 koja između ostaloga donosi i podršku za DirectX 12

Iz Square Enixa kažu kako će podrška za DirectX 12 donijeti mnogo bolje performanse 'na pravom hardveru' te omogućiti Nvidijinu VXAO tehnologiju koja je 'najnaprednija real-time AO solucija'.

'Na konzolama možemo pristupiti svakoj pojedinoj razini hardvera, a pomoću DirectX-a 12 to je sada moguće i na PC-u', kaže ekipa iz Nixxesa, studija koji je razvio PC verziju 'Rise of the Tomb Raidera'.

DirectX 11 vs DirectX 12 - Rise of the Tomb Raider


'U slučaju ove igre, najveća prednost DirectX-a 12 je mogućnost da rasporedimo zahtjeve kroz sve jezgre na procesorima, što je posebno bitno za sve one koji imaju računala s osam jezgri.'

Sami su naveli primjer igre koja je pogonjena Intelom i7-2600 i GTX 970. Uz DirectX 11 igra je u jednoj određenoj sceni došla do 46 FPS-a, dok je uz Direct X 12 prelazila 60.

Rise of the Tomb Raider 'Make Your Mark' trailer

DirectX 12 će, kažu, omogućiti bolje iskorištavanje grafičkih kartica. Umjesto 'trošenja performansi', one će sada moći istovremeno izvršavati još više zadataka.