My Tamagotchi Forever

Tko se sjeća Tamagotchija? Popularni ljubimac iz 90-ih ponovno je oživio

  • Autor: Lucija Adžić
  • Zadnja izmjena 24.03.2018 15:18
  • Objavljeno 24.03.2018 u 15:18
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Tamagotchi

Morate ga hraniti, maziti i paziti kako bi ostao živ. Da, riječ je o - Tamagotchiju. Isprobali smo novu mobilnu verziju i evo kakvi su dojmovi

Jeste li zaigrali mobilnu verziju popularne igrice koja je već jednom osvojila svijet?

Originalna je igra prvotno bila poput privjeska za ključeve u obliku plastičnog jajeta kako bismo je uvijek mogli imati uz sebe i kako bi mogla stati u svaki džep. Ova je nova, baš poput stare, uz nas u svakom trenutku jer ju je moguće skinuti na mobitel, bilo Android ili iOs modele.

Igra se najprije pojavila 1996. godine, a od 15. ožujka je dostupna nova mobilna verzija, koja već sad samo na Googleovoj trgovini ima 500 tisuća preuzimanja. Ponovno ju je oživio japanski Bandai Namco studio. Bilo da je riječ o nostalgiji ili znatiželji, izgleda da je našla svoje fanove.

Baš kao i original, zarazna je od prvog susreta s likom Tamagotchija, no nije toliko grafički jednostavna. Nema više piksela, a boje su tople i vesele. No stari, ali i novi, igrači neće imati osjećaj kao da igraju dvadeset i dvije godine staru igru. Mobilnoj igrici prethodilo je reizdanje originala prošle godine.

Ravno u srce

Jednom kad je skinete, igra će vas zadržati dovoljno dugo da svog avatara zavolite. A kako i ne bi kad vam na svaki znak pažnje uzvraća srcima koja frcaju na sve strane i veselim povikom kakvog samo japanci mogu stvoriti (sjetite se Pikachua i njegovog pika-pika). Zbog dodatnih igara ne bi vam trebalo biti dosadno ni dok se maleni odmara.

Glavna bit je ostala ista – održi Tamagotchija na životu što duže. Jednom kad se igrica pokrene, igrač kreće s prvog levela, a igra bebom Tamagotchijem. Kako igrač bude napredovao, lik će se razvijati i mijenjati na svakom levelu. Jedan od ciljeva igre je skupiti što više beba, tinejdžera i odraslih likova. U dva dana sam stigla do sedmog levela i skupila sam četiri avatara. Ni jedan nije umro, no bilo je tijesno kad sam ga ostavila preko noći.

Tamagotchi

Izvor: Screenshot / Autor: Tamagotchi

Njihove pustolovine na nogometnom igralištu ili pored fontane moguće je slikati pomoću ikone fortoaparata koja se pokaže pri rubu ekrana kad Tamagotchi izađe van i to donosi novčiće s kojima kupujete hranu, igračke ili odjeću za svog ljubimca. Najveće iznenađenja dočekalo me u kupaonici gdje samga morala okupati i pomoći mu da se popne na WC školjku i obavi nuždu.

Tamagotchi nije ograničen samo na kuću, već ima pravo malo susjedstvo u kojem se nalaze trgovine, škole i zabavni sadržaji poput jezera ili igrališta. Jednom kad sam zamijenila svog avatara novim, stari su ostali vani i sami su se zabavljali.

Osim što ga morate kupati, hraniti i maziti, aplikacija nudi još šest različitih igara poput slagalice ili one na kojoj vaš astronaut skače s planeta na planet. Dvije je potrebno posebno skinuti sa trgovine. Naravno, za svaki prijeđeni level dobit ćete novčiće koje možete potrošiti na svog novog virtualnog ljubimca.

TEHNO SAVJETI

Evo za što sve možete iskoristiti Google Lens

Pogledaj galeriju
6

Unutar igre nalazi se i na nekoliko kutija s mašnama koje nude besplatne poklone, a u neke od njih zapakirani su reklamni videi. Na sreću, nisu toliko nametljivi pa sam uspjela pokupiti svoje novčiće bez straha od reklama koje iskaču iz paketa. Najveća mana je što brzo guta bateriju, pa nije na odmet pri ruci imati punjač ako namjeravate duže koristiti aplikaciju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!