NEMA LABAVO

Tko je to 'popio' trajni ban na Twitteru zbog olimpijskih gifova?

26.08.2016 u 08:30

Bionic
Reading

S Međunarodnim olimpijskim odborom nema šale. Twitter je udijelio trajnu suspenziju korisniku koji je objavio tri animirana GIF-a sa slikama vezanima uz Olimpijske igre

Kao što smo već pisali, Međunarodni olimpijski odbor zabranio je medijima korištenje nelicenciranih snimki s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru za stvaranje GIF-ova namijenjenih njihovim kanalima na društvenim medijima.

Naravno, to neke nije spriječilo da to ipak pokušaju napraviti. Jedan od popularnijih uradaka prikazuje Katie Ledecky kako rastura suparnice u utrci na 800 metara slobodnim stilom uz pratnju SmoothRoba Thomasa i Carlosa Santane. MOO je uspio povući video, no korisnički račun autora ostao je aktivan.


Jim Weber nije bio te sreće. Na Linkedinu objavio kako je njegov korisnički račun @JimMWeber trajno suspendiran nakon što je objavio tri GIF-a olimpijske tematike.

Dobio je tri automatizirane poruke u razmaku od nekoliko minuta i - bam! Ode račun. Weber kaže kako je pretpostavio da bi Twitter mogao ukloniti GIF-ove, ali nije se nadao kako će ostati i bez računa.

Iz Twittera su poručili kako zbog sigurnosti i zaštite privatnosti ne komentiraju pojedinačne korisničke račune, pa je teško dokučiti zašto je baš Weber 'popio' trajni ban dok su drugi dobili privremenu zabranu.

Više:Engadget