SAMSUNGOVA VIZIJA

Televizori budućnosti prilagođavat će se sadržaju

09.01.2016 u 12:54

Bionic
Reading

Neovisno o tome gledate li važnu utakmicu, filmski blockbuster ili večernje vijesti, modularni TV prijamnik ima mogućnost prilagodbe različitih formata kako bi se sadržaj najbolje uklopio u ekran

Samsung je na sajmu CES 2016 po prvi put predstavio interaktivnu izložbu televizijskih koncepata Future TV Zone.

Usmjerena je na modularnu tehnologiju prikaza koja omogućava stvaranje potpuno prilagođenog TV prijamnika, spajanjem više ekrana različitih oblika i veličina, prilagođavajući se korisnikovom stilu života i sadržaju koji želi gledati.

Future TV Zone uključuje dva koncepta dizajna koji demonstriraju sposobnosti i mogućnosti prilagodbe.

Jedan od koncepata je najveći SUHD TV prijamnik na svijetu, 170-inčni (432 centimetra) ekran koji koristi modularnu tehnologiju prikazivanja.


Kako bi se naglasila mogućnost transformacija ove tehnologije, modularni televizor može promijeniti oblik, ovisno o sadržaju koji prikazuje.

Neovisno o tome gledate li važnu utakmicu, filmski blockbuster ili večernje vijesti, modularni TV prijamnik ima mogućnost prilagodbe različitih formata kako bi se sadržaj najbolje uklopio u ekran.

Uređaj može povećati omjer stranica ekrana s 16:9 na 21:9 tako da se jednostavno podijeli na dva dijela te ga ponovno spoji kada se korisnik odluči gledati sadržaj kao što je film, na širokom zaslonu.

'Vjerujemo da su inovacije na području praćenja TV programa beskrajne, a u godinama koje dolaze korisnici će imati još veći izbor i kontrolu budući da se trenutne granice oko veličine, oblika i različitosti ekrana nadilaze', rekao je Hyun Suk Kim, predsjednik Samsungove poslovne jedinice za vizualne ekrane.