'ĐE JE BA ZAPELO

Tekken X Street Fighter nakon četiri godine i dalje u razvoju

28.07.2014 u 10:44

Bionic
Reading

Namcov na prvi pogled briljantni Tekken X Street Fighter jedan je od naslova čiji datum izlaska uvijek visi u neodređenoj budućnosti. Njegov autor na ovogodišnjem je Comiconu objasnio i zašto

Makar njegovi autori nadugo i na široko promoviraju novi nastavak ultrapopularnog borilačkog serijala Tekken, prije četiri godine najavljeni Tekken X Street Fighter nikako da izađe. Sudeći prema vijestima s ovogodišnjeg Gamescona, smrt ovog Tekken/Street Fighter mišunga čista je glasina. Tako barem kažu njegovi autori.

Prije nego što nas krenete ispravljati mrmljajući kako je SFXTekken već izašao i kako se radi o sasvim solidnoj Capcomovoj igri, vodite računa o tome da je riječ o dva potpuno različita naslova. Dok je Street Fighter X Tekken naslov koji u Capcomovu borilačku igru uvodi likove iz Namcove igre te ih podvrgava pravilima Street Fightera, Tekken X Street Fighter radi kompletno suprotnu stvar. Ili je barem tako rečeno prvi put kada je igra bila predstavljena.

Razlog zbog kojeg ovu igru nismo već odavno ugledali njegova su 'braća po žanru'. Naime Namco paralelno radi na Soul Caliburu: Lost Swords, Rise of The Incarnatesu, Tekkenu 7 i Tekken Revolutionu. Štoviše, nije čak ni stvar u tome kada će igra biti gotova, već kada će izaći na tržište. The Escapist navodi da je posljednja službena vijest o Tekken X Street Fighteru objavljena prije godinu dana, kada je šef projekta fanovima obećavao da igra nije mrtva, već da je duboko u razvoju.

Inače, u slučaju da niste pogledali uvjerljivo najpretenciozniji Tekkenov foršpan ikad napravljen, skromno vas molimo da to učinite sada.

Tekken 7 trailer