HRPA SENZORA

Svježa doza glasina vezanih za iPhone 6

17.03.2014 u 14:54

Bionic
Reading

Prema navodnim narudžbama iz tvornica do sada se dalo naslutiti kako će sljedeći iPhone imati prednju površinu od safirnog stakla, a nizu glasina se priključila i Sun Chang Xu, industrijska analitičarka. Ona smatra kako će novi iPhone dodati i senzore za tlak, temperaturu i vlažnost zraka

Ista analitičarka je nešto ranije najavila kako bi se Apple mogao odlučiti na korištenje optičkih senzora za mjerenje otkucaja srca i razine kisika u nadolazećem Appleovom pametnom ručnom satu 'iWatch'. Ovakva predviđanja ne čude pretjerano s obzirom na to da je Samsung nedavno predstavio slična rješenja integrirana u mobilnu perjanicu Galaxy S5.


Nedavna izvješća govore o tome da Apple želi napraviti pomutnju u segmentu uređaja i tehnologija vezanih uz zdravlje te zapošljava mnogo stručnjaka iz tog područja. Uključenje ovih senzora bi vjerojatno bilo prirodan korak nečem što je počelo s čitačem otiska prsta kojeg je moguće pronaći u iPhoneu 5s. Što se datuma otkrivanja tiče, tu nema nekih promjena - treći kvartal godine je Appleovo doba.