APP START CONTEST

Studenti, evo kako možete unovčiti ideju za aplikaciju

12.02.2014 u 16:25

Bionic
Reading

Do 17. veljače, možete se prijaviti na natjecanje udruge eStudent za najbolju mobilnu aplikaciju. Glavna je nagrada 20 tisuća kuna, no možete osvojiti i više od toga

App Start Contest edukativno je natjecanje namijenjeno svim studentima u Hrvatskoj tijekom kojeg timovi izrađuju programska rješenja za popularne platforme mobilnih uređaja. Treću godinu zaredom organizira ga udruga eStudent.


Izborom teme projekta, studenti dobivaju priliku pokazati kreativnost i inovativnost, predstaviti svoje ideje potencijalnim investitorima i natjecati se za novčane nagrade. Prvo mjesto donosi 20 tisuća kuna, drugo 13 tisuća, a treće sedam.

Nagradu može dobiti i najbolji dizajn (dvije tisuće kuna), najbolja prezentacija (tisuću kuna), kao i tim koji ostvari najveći napredak do jeseni (ASC Bonus, deset tisuća kuna). Posebnu nagradu za alat za poboljšanje prodajnog doživljaja dodijelit će Vipnet (deset tisuća kuna).

Ista aplikacija može osvojiti više od jedne nagrade.

Dosad je svake godine sudjelovalo više od 400 natjecatelja s oko 80 ideja. Među njima su bile aplikacije kao što su Fieldpod, Tennicore, Startupality i Backway.

Ujedno studenti imaju mogućnost pokazati kako se snalaze u realnom poslovnom okruženju te se izravno povezati s predstavnicima ICT industrije, budućim poslodavcima koji odabiru i nagrađuju najbolja rješenja.

Ovogodišnji partneri projekta su Vipnet, Infobip, Troido Android Consulting, Nanobit, Pet minuta, iSTUDIO i Omega Software.

App Start Contest se priznaje i kao izborni kolegij Izrada web-projekta na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a svi natjecatelji ostvaruju pravo na četiri ECTS boda pohađanjem predavanja i uspješnim dovršavanjem projekta.

Krajnji rok za prijavu projekta, ispunjavanje životopisa, predaju plana rješenja i potvrdu o statusu studenta je 17. veljače.

Više informacija potražite emailom na adresi asc@student.hr ili na stranici udruge eStudent