OD 9. PROSINCA

Struju ćete moći kupiti i od HT-a

06.12.2013 u 11:52

Bionic
Reading

Od 9. prosinca Hrvatski Telekom građanima i poduzećima će nuditi električnu energiju. Obećavaju godišnju uštedu na prosječnom računu za kućanstva i do 26 posto

Cijena struje koju nude niža je pet posto u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača za rezidencijalne, odnosno do 30 posto za poslovne korisnike, kažu u HT-u.

Neće naplaćivati fiksnu naknadu za opskrbu ( 9,25 kn mjesečno za rezidencijalne, odnosno 43,75 kn za poslovne korisnike). Ugovorite li uslugu do kraja ove godine kao privatni korisnik, dobit ćete 300 kuna popusta, a kao poslovni 575 kuna. Popust možete iskoristiti odjednom ili u nekoliko rata, dok se ne iskoristi ukupni iznos.

Nećete morati potpisati ugovornu obvezu s minimalnim trajanjem, što znači da u bilo kojem trenutku bez penala možete promijeniti opskrbljivača.
Na prosječnim mjesečnim računima za opskrbu električnom energijom sva kućanstva koja se prijave do 31. prosinca 2013. uštedjet će prve godine do 26 posto, u odnosu na univerzalnu uslugu kod HEP-a.

U ukupnom iznosu taj popust iznosi 500 kuna prve godine, odnosno 200 kuna ili 11 posto svake sljedeće godine.

Kod poslovnih korisnika uštede iznose 30 posto prve godine, odnosno 22 posto svake sljedeće godine.

Ukupna ušteda izračunata je temeljem primjera prosječne potrošnje četveročlanog kućanstva od 330 kWh, što mjesečno iznosi 150 kn za energiju, na što se dodaje naknada za mrežarinu.

Napravili su i kalkulator uštede, pa ga isprobajte na hrvatskitelekom.hr. Više informacija potražite na adresi hrvatskitelekom.hr/elektricna-energija

HT - Ponuda električne energije