PRIČA SE

Što to sada spremaju u Appleu? Stigao je prvi prototip

20.03.2018 u 07:53

Bionic
Reading

Prvi funkcionalan MicroLED zaslon navodno je proizveden za prototip Apple Watcha prošle godine, no nije imao sve potrebne značajke

Apple navodno ima tajni proizvodni pogon blizu svog sjedišta u Cupertinu (SAD) gdje razvija i testira vlastite zaslone. Riječ je o MicroLED zaslonima, zahvaljujući kojima bi Appleovi smartfoni i drugi uređaji u budućnosti mogli biti tanji, svjetliji i štedljiviji nego sadašnji OLED zasloni.

Ovo su greške koje rade (skoro) svi vlasnici iPhonea Izvor: Wikimedia Commons / Autor: PhotoMIX

Kako piše Tech Radar, projekt je navodno umalo obustavljen prije godinu dana, ali sad značajno napreduje. Prvi funkcionalan MicroLED zaslon navodno je proizveden za prototip Apple Watcha prošle godine, no nije imao sve potrebne značajke.

Nagađa se kako bi pametni satovi mogli biti prvi koji će dobiti završnu inačicu ovih zaslona. Ipak, na nove zaslone vjerojatno ćemo morati pričekati još tri do pet godina. Spomenuti pogon nije još dovoljno velik za proizvodnju u punom opsegu, no jest za istraživanje i razvoj tehnologije MicroLED koju bi Apple mogao patentirati.

Jabučari zaslone za uređaje kao što su iPhone i Apple Watch trenutno nabavljaju od više proizvođača, među kojima su i njihovi suparnici LG i Samsung. Uspiju li razviti vlastitu tehnologiju, to neće biti dobra vijest za konkurenciju.