'EKSKLUZIVNE MOGUĆNOSTI'

Što nam to Google sprema za nove Nexus uređaje?

11.08.2016 u 08:10

Bionic
Reading

Nije još mnogo vremena preostalo do trenutka kada će Android 7.0 Nougat i pripadajući novi Nexus modeli ugledati svjetlo dana. ArsTechnica je stoga zakoračila u neke skrivenije detalje AOSP-a, kako bi otkrili što je Google pripremio za potpuno 'čisto' izdanje Nougata i Nexus pametne telefone nove generacije

Za početak, tu je novi launcher. Google Now Launcher svoju premijeru je imao upravo na Nexus uređajima te se naknadno našao u Play Storeu kao dodatak za brojne druge uređaje na Android platformi. Za ovu godinu po svoj prilici stiže nešto novo - Nexus Launcher.

Riječ je o ponešto redizajniranoj i moćnijoj verziji launchera, a na koju će se trebati navikavati. Uobičajene tipke za listu aplikacija više neće biti, a umjesto nje će se nalaziti tek maleni indikator koji povlačenjem prsta prema gore otkriva standardnu 'ladicu'.


Umjesto da Google Search bar zauzima cijeli pravokutni dio zaslona poput widgeta, tu će samo biti 'G tab'. Povlačenjem prsta preko toga dolazi se do Google Now, a dodir 'G taba' otvorit će klasični Google Search. Pored ovih odmah jasno vidljivih detalja, tu je i brdo novog koda, koji će jasniju sliku Nexus Launchera obojati tek po izlasku novih uređaja.

ArsTechnica piše i kako je van marketinške strane svijeta Android 7.0 već 'stara stvar'. Nougat je na API-ju razine 24, dok će sve aplikacije iz Googlea ciljati na za sada nepoznati API Level 25.

Više detalja moguće je naći na izvornom linku