ALATI I IZGLED

Što je sve novo u Gmailu

28.11.2013 u 10:09

Bionic
Reading

Googleov je webmail dobio više novih mogućnosti i ponešto drukčiji izgled sučelja. Evo pregleda onoga što su dodali i promijenili u zadnje vrijeme

Privitke možete skinuti u Google Drive

Osim na računalo, privitke sad možete spremati i u Googleov servis u računalnom oblaku, pa ga odmah smjestiti i u odgovarajući folder. Na raspolaganju je opcija pregleda više privitaka odjednom, a da ih ne morate otvarati, kao i pretraga pojedine riječi ili izraza u skočnom prozorčiću.

Dugmad za akciju

Dugmad, postavljena u Inbox s desne strane naslova poruke, omogućava skeniranje e-poruke i obavljanje zadaća unutar nje (poput primjerice rezerviranja ulaznica ili prijave za let) i bez njenog otvaranja.

Pišite rukom

Pomoću miša ili trackpada možete rukom voditi bilješke koje će aplikacija pretvoriti u digitalni tekst. Dobro dođe kad trebate koristiti posebne znakove.

Lakše do aplikacija

Olakšan je pristup drugim Googleovim servisima, poput Drivea, Kalendara, Plusa, Kontakta i Grupa. Potražite ikonicu s kockicama u gornjem desnom kutu vašeg poštanskog sandučića i kliknite na nju. Za pregled obavijesti iz Plusa kliknite na zvonce pored nje.

Nove funkcije za iPad

Zadnja verzija aplikacije za Appleov tablet nudi više prostora za obavljanje više poslova odjednom.

U horizontalnom pregledu dobili ste novu traku za navigaciju s lijeve strane, pomoću koje možete jednim dodirom prijeći iz jedne u drugu kategoriju novog sučelja za poštanski sandučić ili doći do drugih korisničkih računa na Gmailu kojima upravljate.

U vertikalnom pregledu možete pobliže pogledati svaku pojedinu poruku tako što ćete je izdvojiti za pregled preko cijelog zaslona.

Novi izgled sučelja za prijavu

Obrazac za korisničko ime i lozinku sad je na sredini zaslona. Usput vas podsjeća čemu sve dobivate pristup jednom kad se ulogirate.