IZDANJE 4.2.2

Što donosi nadogradnja za Android?

13.02.2013 u 11:09

Bionic
Reading

Nadogradnja 4.2.2 popularnog Googleovog operativnog sustava rješava nekoliko manjih bugova, uključujući one vezane uz Bluetooth. Prvo će biti dostupna vlasnicima uređaja iz serije Nexus

Navodno se prvo pojavila na Galaxy Nexusu te na tabletima 7 i 10. Zasad još nema vijesti ima li je na četvorci, iako je vjerojatno samo pitanje vremena, piše Ars Technica.

Prethodna nadogradnja puštena je krajem studenoga prošle godine. Ovo izdanje, čini se, donosi manje promjene - primjerice, poboljšan je audio streaming preko Bluetootha (prije je znao štucnuti i preskakati), iako problem navodno nije posve riješen.

Preuzimanje aplikacija dobilo je brojač koji u postocima pokazuje koliko je preostalo za skinuti, kao i procijenjeno vrijeme do kraja preuzimanja. Te procjene obično nisu naročito pouzdane (sjetite se kako to rade Windowsi), ali bolje išta nego ništa.

Promijenjen je i panel za Quick Settings, prvi put predstavljen s izdanjem 4.2. Pritisnete li dugo ikone za Wi-Fi i Bluetooth, moći ćete isključiti ili uključiti te funkcije, umjesto da kopate po postavkama.

Dodana je i zvučna obavijest za bežično punjenje te promijenjen zvuk koji javlja kako je baterija na pametnom telefonu ili tabletu pri kraju.