PRIPREMITE SE ZA 28.01.

Što ćete sve moći čuti i raditi na Bug Future Showu?

21.01.2016 u 17:03

Bionic
Reading

Bug Future Show 2016 bit će održan 28. siječnja u dvije dvorane zagrebačkog kina Europa. Zanima vas program i točan raspored? Evo što sve možete očekivati

Glavna dvorana

10:00
Otvaranje vrata glavne dvorane

10:30
Dobrodošli na #BFS2016 - Miro Rosandić, glavni urednik Buga

Amerika u Zagrebu - njezina ekselencija Julieta Valls Noyes, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj

Glavno predavanje: 'The Future in a World of Digitally Defined Objects' - Shawn G. DuBravac, SAD


Panel-rasprava: 'Virtualna, dopunjena i pomiješana stvarnost'

Tržište VR-a je pred eksplozijom koja će promijeniti našu percepciju stvarnosti i repozicionirati glavne igrače u globalnoj digitalnoj areni. Oculus, Vive, Gear VR i HoloLens tek su početak te tehnološke revolucije, a s najvećim regionalnim ekspertom za VR moderator panela sučelit će predstavnike tri udarna tabora: Samsunga, HTC-a i Microsofta.

Moderator će biti Antonio Zavada (N1 Televizija). Sudjelovat će Marko Savković (regionalni direktor za marketing proizvoda u HTC-u), Darian Škarica (osnivač startupa DivIT) i Tomislav Tipurić (tehnološki strateg za partnere u Microsoftu Hrvatska) te Samsungov predstavnik.

Q&A - pitanja se postavljaju preko Twittera uz hashtag #bfs2016

12:15
Pauza

12:30
Glavno predavanje: 'Sharing Economy u 3D printing eko-sustavu' - Goranko Fižulić

Kolika je uopće danas vrijednost tržišta 3D printera i 3D printinga? Kolika će biti za pet godina? Hoće li i 3D printeri brisati međuljudske granice i vremenske zone? Koje stranputice priječe bržu komercijalizaciju ovog fascinantnog tehnološkog dostignuća i što ćemo sve printati?


Intervju uživo: 'Gabba Gabba Hey - CES 2016'

Dva najveća hrvatska eksperta za Las Vegas i dugodišnji pohoditelji glasovitog CES-a ispričat će kako je bilo ove godine na najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija te kako su, gdje i zašto usput posjetili kolijevku američke glazbene, gastronomske i alkoholne kulture. Pridružit će im se na sceni i zagrebački startup Streaming Solutions koji su kao pobjednici Bugovog Idea Knockouta 2015 nastupili na CES-u 2016 kao izlagači te će ispričati u kakvom su se grotlu zainteresiranih investitora, partnera i novinara iz čitavog svijeta našli čim su složili svoj štand na ovom spektakularnom sajmu.

Razgovor će voditi Ivan Šarić. Sudjelovat će Dragan Petric (izvršni urednik u časopisu Bug), Bojan Mušćet (Hrvatski Telekom), Vedran Vukman i Ante Barać (Streaming Solutions).

Startup stars: 'Smart Lumies - interaktivne kocke' - Filip Kovačić Popov

Trećeplasirani tim s Idea Knockouta 2015 poigrat će se našom percepcijom svjetlosti pomoću pametnih kockica za djecu.

Startup stars: 'Mogy - osobni digitalni trener' -
Drugoplasirani tim s Idea Knockouta 2015, predstavit će svog digitalnog osobnog trenera.

14:00
Pauza


14:15
Panel-rasprava: 'Internet na kotačima'

Što nam donosi internetska konekcija u osobnom automobilu? Kako ona mijenja iskustvo vožnje? Kako se povećava sigurnost vožnje automatiziranom komunikacijom automobila, cesta, semafora, zebri…? Želimo li Spotify i YouTube u automobilu? Mogu li pritiskom na gas lajkati, retvitati ili sherati sadržaje? Kakva je infrastruktura nužna za povezana vozila i imamo li je u Hrvatskoj? Je li Uber samo preteča promjena koje nas čekaju u vožnji internetom na kotačima? Stručnjaci iz Mazde, HT-a i Dok-inga predočit će vam tko će nas i kako vozati u godinama koje slijede.

Panel će moderirati Davor Šuštić (Bug). Sudjelovat će Boris Drilo (direktor Sektora za strategiju i razvoj poslovanja u Hrvatskom Telekomu), Robert Špiranec (Mazda Motor Croatia), Mario Popović (Dok-ing) i predstavnik Ubera.
Q&A - pitanja se postavljaju preko Twittera uz hashtag #bfs2016

15:15
Pauza

15:30
Glavno predavanje: 'I mama je digitalizirana, samo još to ne zna' - Toni Milun

Kako strast prema tehnologiji i odrastanje u digitalnom dobu pretvoriti u prednost, osobni napredak i širenje dobre vibre? Kako znanje prilagoditi digitalnoj eri? Kako naša zaljubljenost u tehnologiju može mijenjati svijet i kako će digitalizacije svega oko nas utjecati na znanje, širenje znanja, primjenu znanja i preskakanje međugeneracijskih vremenskih zona? YouTube i školsku ploču popularni će matematičar zamijeniti pozornicom BFS-a i platnom kina Europa.


Jedan na jedan: 'I ravnatelj to voli...'

Hrvoje Balen, doajen IT zajednice, sjest će jedan-na-jedan pred kamere BFS-a s direktorom Buga Aronom Paulićem i odgovarati na neugodna pitanja o kvaliteti, budućnosti i potencijalu visokog tehnološkog obrazovanja u nas, ali i ona ugodna o fantastičnom podvigu kojeg je ostvario početkom ove godine, odvođenju svojih studenata na terensku nastavu u Silicijsku dolinu i na CES 2016. Može li učenje ujedno biti i dobar provod objasnit će nam ovaj meštar za učenje i za dobre provode…

16:30
Pauza

16:45
Panel-rasprava: 'Zvijezde interneta: A New Time Zone'

Iz anonimnosti svoje sobe popularnost su stekli snimajući se za YouTube, blogajući, ismijavajući političku vrhušku na Facebooku i stvarajući portal s parodijama paradoksalne svakodnevice. Kako im je slava na Internetu promijenila živote? Može li se živjeti od youtubeanja, memea na Fejsu, bloganja o modi ili satiričnog novinskog portala? Je li teško postati internetska zvijezda? Koliko vremena je za to potrebno? Radi li se o slučajnom ili namjernom uspjehu? Može li se trolanjem postati zvijezda? Može li se trolanjem zaraditi besplatan ručak ili upoznati cure?

Razgovor će moderirati Dragan Petric (Bug). Sudjelovat će Ivana Blažoti (vlasnica beauty bloga Tester.hr), Dite Ćaćino (osnivač Facebook stranice Ćaća se Vrača), Davor Gerbus (regionalna teen YouTube zvijezda) i Borna Sor (jedan od osnivača News Bara).

Q&A - pitanja se postavljaju preko Twittera uz hashtag #bfs2016

Proglašenje dobitnika glavne nagrade Hrvatskog Telekoma, tableta Samsung Galaxy Tab A 9.7


18:00
Pauza

18:30
Maraton-projekcija 'Silicijska dolina', 2. sezona, svih 10 epizoda, HBO

Dvorana Muller (prvi kat)

09:30
Tiskovna konferencija: HP Inc. (samo za novinare)

10:30
Pauza

11:30
Predavanje: 'PC hardver - što donosi 2016.?' - Denis Arunović (Bug)

Ove godina za ljubitelje PC-ja biti će doista revolucionarna. VR headsetovi, nova generacija grafičkih kartica izrađenih FinFET procesom, AMD-ovi Zen procesori samo su neke od novosti. O svemu tome više saznajte na predavanju Bugovog eksperta za čipovlje.

12:00
Predavanje: 'Tehnologije budućnosti uz Intel Inside: Intel RealSense i Intel NUC računala' - Denis Arunović (Bug) i Aljoša Seljak (Intel)

Što je to Intel RealSense i na koji način donosi prepoznavanje dubine i tzv. imerzivni doživljaj? Kakva su to nova Intel NUC mini računala s procesorima Intel Core šeste generacije i na koji način donose podršku za 4K multimedijske sadržaje i dekodiranje najnovijih video kodeka?


12:45
Pauza

13:00
Predavanje: 'Automobilski pogon budućnosti - (r)evolucija dolazi' - Robert Špiranec (Mazda)

Fosilna će goriva po svoj prilici ostati glavna pokretačka snaga osobnog prijevoza sljedećih desetljeća. Ipak, mnoge će se stvari promijeniti, a Mazda ima svoju viziju kako pretvorbu energije u automobilima napraviti učinkovitijom, a da se pritom ne uništi užitak vožnje.

13:30
Predavanje: 'Pickbox - prva regionalna OTT usluga na tržištu' - Ivan Ljubičić (Pickbox) i Ivan Benc (Hrvatski Telekom)

Poslušajte iskustva Pickboxa u pokretanju i pozicioniranju prve regionalne OTT usluge na tržištu. Kako se način pristupa sadržajima mijenja? Koje tehničke prepreke se postavljaju pred pružatelje usluge? Koliko je važna suradnja sa telekom operaterima? Hoće li buduće generacije poznavati klasični TV ili će on-demand postati jedini način pristupa sadržajima?

14:00
Pauza

14:15
Intervju uživo: 'Crowdfunding za avanturu'

Jeste li kada poželjeli otputovati na drugi kraj svijeta? Jeste li poželjeli pisati o tome? I jeste li poželjeli da vam to financira “gomila”? Poslušajte naša dva gurua crowdfundinga za avanture, putovanja i knjige koje iz njih nastaju.

Intervju će voditi Hrvoje Hafner (Crowdfunding.hr). Sudjelovat će Oleg Maštruko (Bug) i Tomislav Perko (svjetski putnik i autor).

15:00
Pauza

15:30
HTC Vive demo

Otputujte u virtualni svijet isprobavajući komad hardvera koji se diljem svijeta čeka s ponajvećim nestrpljenjem. Predbilježite se za svoje virtualno iskustvo na štandu HTC-a u foajeu kina Europa. Demo će trajati do završetka BFS-a, u 17:30.

Program možete preuzeti i u PDF izdanju

Više:BFS 2016