TAJNOVITI SASTANAK

Što će šef Appleove najveće tvornice predložiti Donaldu Trumpu?

28.04.2017 u 15:04

Bionic
Reading

Hoće li tijekom susreta predsjednika SAD-a i Terryja Goua biti govora o tvornici zaslona u SAD-u, o čemu se već neko vrijeme nagađa, pokušaju preuzimanja dijela Toshibinog poslovanja ili nekim drugim poslovnim temama?

Krajem prošle godine iz Foxconna je stigla potvrda kako su otpočeli pregovore o proširenju proizvodnje u Sjedinjene Države.

Osnivač i predsjednik Foxconna Terry Gou u ožujku ove godine dao je naslutiti kako ta tvrtka neće tako skoro ulagati u SAD zbog problema s radnom snagom i manjka poticaja. 

Nikkei piše kako se tijekom Gouvog zadnjeg posjeta Washingtonu krajem veljače ove godine susreo sa zetom predsjednika SAD-a Donalda Trumpa Jaredom Kushnerom te kako je dogovoren dogovoren susret Goua s Trumpom.

Nagađa se kako će razgovarati o Trumpovim upornim nastojanjima za povratak radnih mjesta u SAD, kao i o Foxconnovim planovima o preuzimanju Toshibinog odjela za proizvodnju memorijskih čipova. Sastanak bi, navodno, trebao biti održan u četvrtak, 4. svibnja.

Hoće li doista biti govora o tvornici zaslona, o čemu se već neko vrijeme nagađa, pokušaju preuzimanja dijela Toshibinog poslovanja ili nekim drugim poslovnim temama zasad je nemoguće reći. Ali, susret s predsjednikom SAD-a Gou svakako može biti koristan. 

Više: Patently Apple