RAČUNALNA SIGURNOST

Što će PNUSKOK raditi na FOI-ju?

09.09.2015 u 14:05

Bionic
Reading

Peta konferencija o računalnoj sigurnosti 'Fsec' bit će održana od 14. do 16. rujna na Fakultetu organizacije i informatike. Osim stručnjaka za računalnu sigurnost, imat ćemo priliku čuti što imaju za reći hakeri i pripadnici PNUSKOK-a

Među najavljenim temama su napredne napadačke i obrambene metode računalne sigurnosti, sigurnost weba i aplikacija, digitalna forenzika, privatnost i anonimnost, sigurnost telekomunikacijskih i mobilnih mreža, socijalni inženjering, biometrija i drugo.

Dvodnevnu konferenciju će uvodnim predavanjem otvoriti Felix 'FX' Lindner, tehnički i istraživački šef konzultantske kuće Recurity Labs GmbH. Uz njega, inozemni gosti bit će Theo de Raadt, Bob Beck, Arron 'finux' Finnon, Arnim Eijkhoudt i Karl Mattson

Što se domaćih tiče, očekujte predavanja Vlatka Košturjaka, Ivana Vorasa, Bernarda Toplaka, Vedrana Vukovca, Jagora Čakmaka, Dobrice Pavlinušića, Miroslava Štampara i drugih.


Zaposlenici Odjela za visokotehnološki kriminalitet PNUSKOK-a će u Varaždinu govoriti o stanju računalne sigurnosti u Hrvatskoj te o tome kako se bore protiv onih koji ju pokušavaju ugroziti, sa slučajevima prijevara u domaćem internetskom bankarstvu tijekom prošle i ove godine upoznati Slaven Smojver, savjetnik za IT Hrvatske narodne banke, dok će Vedran Vukovac govoriti o cyber džihadu.

Više:Fsec