CLIFF BLESZINSKI

Što autor Gears of Wara misli o Orderu 1886?

23.02.2015 u 13:36

Bionic
Reading

Usred kontroverze vezane uz najnoviji naslov The Order 1886 svoje dojmove obznanio je i Cliff Bleszinski, jedan od ljudi iza modernog 'cover shootera'

Kao što vjerojatno i znate, The Order 1886. igra je dočekana na nož zbog svojeg kratkog trajanja, razvučenih animiranih sekvenci i pretjeranog korištenja QTE-ova odnosno Quick Time Eventova. Makar tisak i forumi odjekuju bitkama ljubitelja igre i onih koju ju 'mrze', pitanje je što pravi profesionalci misle o kaosu.

Jedan je od tih znalaca i Cliff Bleszinski, jedan od očeva modernog cover shooter žanra, iliti nečeg što mi zovemo 'pucačina iz zaklona'.


Watch live video from BossKeyProductions on Twitch
Prema njegovim dojmovima, igra doista nije loša, no činjenica je kako bi se na njoj moglo poraditi. Ovo vrlo vjerojatno najbolje opisuju kao i izjave nakon proigravanja prvih sat vremena kontroverzne Ready at Dawnove steampunk pucačine.

'Zaista bih htio da mi se igra j***** svidi, ali kako da se to desi kada mi priču doslovno tjeraju niz grlo. Ljudi, dajte mi pucačinu bez tih silnih QTE-ova. Oni su inače OK, ali ne u ovolikoj mjeri.'

Cliff BleszinskiCitat

Bleszinski se također osvrnuo na grafiku koja, bez nekog pretjerivanja, doista ima moć da vabi poglede. Njegov stav oko čitave zbrke ne ide igri u prilog.

'Nemam pojma. Doista je j***** predivna. Animacije su isto predivne. Ali kao developer koji ima svoj studio, uvijek razmišljam koliko igre mogu koštati.The Order 1886 gledam kao j***** masivno iskustvo koje je koštalo k'o sam vrag, dok se novac investiran u nj mogao itekako bolje potrošiti.'

Cliff Bleszinski; citat

Konačno, autor Gears of Wara osvrnuo se i na 'cover shooter' mehanike.

'Mislim, mehanike napucavanja su doista OK, koliko mi se čini. Problem s AI-jem je to što se... Evo, recimo mi smo u Gearsima imali doslovni tajmer koji je neprijatelje koji su se ukopali natjerao da u nekom trenu krenu naprijed. To je na dosta efikasan način stvaralo napetost.'

Cliff Bleszinski; citat

Bilo kako bilo, čini se kako Bleszinskijev komentar nije pretjerano oštar. Međutim, činjenica je kako The Order 1886 po mnogima nije igra kakvu je Sony obećavao. Što mi mislimo o njoj saznajte u ovotjednoj videorecenziji.

Što se budućih Bleszinskijevih proigravanja tiče, njegova firma je na Twitteru objavila kako planira zaigrati i najavljeni Bloodborne.

The Order 1886 Tesla trailer

izvor: Dualshockers