USUSRET CES-U 2016

Stižu nam sitni ali dinamitni projektori iz LG-ja

11.12.2015 u 09:04

Bionic
Reading

Na sajmu CES 2016 LG Electronics će predstaviti unaprijeđenu seriju svojih projektoraMinibeam. Tri najnovija modela ove serije (PH550, PW1000, PW1500) dolaze s povezivošću Bluetooth i Wi-Fi. Poboljšavanjem dizajna LG-jevi modeli za 2016. su dodatno stanjeni za veću prenosivost i praktičnost

Kompaktni PH550 eliminira potrebu za kablovima zahvaljujući konceptu trostruke bežične povezivosti (triple wire-free connectivity), prvi put implementiranom na projektoru. Tako korisnici mogu poslati sadržaj na projektor s pametnog telefona ili tableta pomoću ScreenSharea uz zrcaljenje (Wi-Fi mirroring).

Korisnici mogu bežično povezati projektor sa zvučnicima putem Bluetootha te ga koristiti dva i pol sata uz ugrađenu punjivu bateriju. Manji od pola stranice uobičajenog papira formata A4, PH550 je s 550 lumena najsvjetliji od LG-jevih projektora na baterije.

PF1000U ima jedinstvenu mogućnost projiciranja slike od 100 inča s udaljenosti od 15 inča, odnosno 38 centimetara od zida ili platna. Korisnici više ne moraju brinuti o praznom prostoru ispred projektora ili hoće li proći ispred zrake i zasmetati projekciji. Samo četvrtinu velik i petinu težak u usporedbi s vodećim modelom na tržištu ultra short throw (UST), PF1000U je prvi na svijetu UST projektor koji ima manje od dva kilograma.

Usprkos malenim dimenzijama, Full HD PF1000U donosi razinu svjetline od 1.000 lumena, a koristi tek trećinu energije u usporedbi s konkurentnim modelima. Također, u ekološkom (Eco) načinu rada razina buke iznimno je niskih 21 dB, a svi ti faktori čine PF1000U najnaprednijim UST projektorom na svijetu.

Namijenjen potrošačima kojima je najvažnija jasnoća prikaza, novi PW1500 može renderirati sliku s nevjerojatnih 1.500 lumena, a to je najsvjetlija slika u cijeloj LG-jevoj seriji Minibeam. Idealan za sve – od prezentacija do iskustva gledanja filmova kao u kinu – PW1500 će odgovarati korisnicima koji uživaju u raznoliku sadržaju.

'Uzbuđeni smo što predstavljamo najnoviju seriju Minibeam na sajmu CES 2016', rekao je Brian Kwon, predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment. 'Svestraniji nego ikad prije, LG-jevi projektori Minibeam nude unaprijeđenu prenosivost uz bežičnu povezivost za odlično iskustvo gledanja bilo kad i bilo gdje.'