DOČEKALI SMO I TO

Stižu nam avatari za Messenger i News Feed na Facebooku

04.06.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Najveća društvena mreže svijeta uvodi značajku Avatars, pomoću koje ćete moći napraviti digitalne likove koji će vas predstavljati u razgovorima u Messengeru i komentarima na News Feedu

Nova značajka Facebook Avatars trenutno je dostupna samo korisnicima u Australiji, ali do kraja ove (najkasnije početkom iduće) godine bi trebala stići i u druge dijelove svijeta.

Otkrila ju je istraživačica Jane Manchun Wong još dok je bila u razvoju, prije godinu dana. Novi avatari su više trodimenzionalni i ispoliraniji nego tadašnji, a i manje liče na Snapchatove Bitmojije. Za razliku od Bitmojija, avatari zasad neće moći biti integrirani u druge aplikacije poput tipkovnica i neće moći biti temeljeni na fotografiji korisnika.

dobro dođu

Pet trikova za Facebook koje biste trebali znati

Pogledaj galeriju

Na raspolaganju će biti izbor rodno neutralnih likova s 18 osobina i dijelova odjeće. U Facebooku pretpostavljaju kako će biti korisni onima koji ne žele staviti profilnu fotografiju ili sudjelovati u grupama.

Ta društvena mreža dosta kasno hvata priključak s digitalnim avatarima. U Snapchatu su Bitmojije uveli još 2014. godine, piše Verge.