KINDLE DEVELOPMENT KIT

Stižu aplikacije za Kindle

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 21.01.2010 15:21
  • Objavljeno 21.01.2010 u 11:50
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Amazon je najavio izdavanje Kindle Development Kita (KDK), koji će služiti izradi aplikacija za Kindle, slično aplikacijama za iPhone i druge pametne telefone. Prve se aplikacije očekuju u Kindle Storeu prije kraja godine

Amazonov Kindle Development Kit bi se trebao pojaviti već sljedećeg mjeseca u prvoj beta verziji. Broj developera koji će dobiti KDK je zasad ograničen. Amazon želi u početku imati nešto veću kontrolu nad KDK-om, dok se ne izradi zrelija verzija, pa zbog toga bira kome će distribuirati betu. Zasad se zna da su zanimanje pokazali EA Mobile i Handmark koji je najavio izradu Zagatova vodiča za Kindle.

Amazon aplikacije za Kindle naziva 'aktivnim sadržajem' (active content) i korisnicima bi trebale biti dostupne putem Kindle Storea. Vrlo je vjerojatno da će princip izrade i prodaje biti sličan onome u drugim trgovinama aplikacija. Neke će aplikacije biti besplatne, a većina će se naplaćivati. Prilično je sigurna pretpostavka da će Amazon zabraniti upotrebu interneta u aplikacijama jer, prema sadašnjem sustavu, oni snose troškove za prijenos podataka na Kindle putem mobilnih mreža. Prve aplikacije je Amazon najavio za kraj ove godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi