NOVI LG OPTIMUS

Stiže pametni telefon s dvojezgrenim procesorom

07.09.2010 u 07:56

Bionic
Reading

LG je za 14. rujna pripremio globalnu konferenciju za medije koju će zainteresirani moći pratiti preko interneta. U pozivu se ne navodi što će kompanija na njoj objaviti, no na internetu su se već pojavile informacije da se radi o prvom pametnom telefonu s dvojezgrenim procesorom

Serijal mobitela LG Optimus trebao bi u četvrtom kvartalu ove godine dobiti novi model, a najveći novitet u njemu navodno će biti dvojezgreni procesor. Rezultat je to suradnje LG-ja i NVIDI-je koji u LG Optimus donose procesor Tegra 2 (AP20).

Prema najavama, svaka od jezgri novog procesora trebala bi biti radnog takta 1 GHz, što bi u konačnici trebalo rezultirati dvostruko bržim radom samog uređaja u svim njegovim segmentima. Što se pak igranja na uređaju tiče, spomenuta procesorska jedinica trebala bi donijeti čak oko pet puta bolje performanse.

Najavljeni uređaj trebao bi biti pokretan mobilnom platformom Android, a činjenica da će ga pokretati znatno brži procesor trebala bi LG pretpostaviti kao ključnog igrača na ovoj mobilnoj platformi.